İzmir’de kurulan ve haber anlayışına yepyeni bir soluk getiren ED Ajans, yoğun geçen çalışmalarının ardından birinci yılını doldurdu.
Hizmet verdiği kurum ve kuruluşların haber değeri taşıyan yönlerini ortaya çıkartarak haber ve röportajlar hazırlayan ED Ajans, İzmir ve Türkiye medyasına yeni bir soluk getirdi. Haber ve röportajları haber ajansları ile servis eden ajans, bir yılını da doldurdu. Ajansın kurucusu Erkan Doğan, başta sağlık haberleri olmak üzere hizmet verdiği tüm kuruluşların haberlerine halkın gözüyle baktıklarını ve başarılarının sırrının bu olduğunu söyledi. Çeşitli kurumlarla 17 yıldır muhabir olarak çalıştığını belirten Doğan, medyada yer alacak haber içeriği oluşturmanın bir sanat olduğunu söyledi. Doğan, “İzmir’deki medya kuruluşlarında uzun süre sağlık ve eğitim muhabirliği görevlerinde bulundum. Bu süreçte haberlere kendime özgü bir yaklaşım tarzı geliştirdim. Şunu söyleyebilirim ki; haber değeri olsun ya da olmasın, asıl önemli olan kişi ve kuruluşlara doğru soruları sormak ve haberin içeriğini oluşturacak önemli anahtar kelimeleri belirlemektir. Olayların farklılıklarını ve dinamiklerini ön plana çıkarmaktır. Bazen gözden kaçan küçük bir ayrıntı, milyonların ilgisini çekebiliyor” diye konuştu.
Doğan, ajans olarak bilgi, vizyon ve sürpriz içeren haberler geliştirdiklerini ifade ederek, "Bizler ekip olarak, yaptığımız her haberin kitleleri şaşırtmasını, bir şeyler öğretmesini istiyoruz. Reklamdan ibaret olmayan, kaliteli ve okumaya değer içerikler geliştiriyoruz. Hizmet verdiğimiz kurumların çoğunlukta sağlık sektöründe olması habere olan hassasiyetimizi artırıyor. Ajans olarak yerel ve ulusal basınla sürekli işbirliği içerisindeyiz. Onların bize verdiği desteği asla küçümseyemem. Birinci yılımızda adımızdan gururla bahsetmemizin asıl nedeni onların desteğidir” diye konuştu. Doğan, haber ve medya takibin yanı sıra SEO, sosyal medya yönetimi ve internet reklamcılığı konusunda da hizmet verdiklerini ifade ederek, çalışmalarını muhabir Deniz Yıldırım, kameraman ve montaj uzmanından oluşan ekiple sürdürdüklerini söyledi.