- Yerel hizmetler tüm vatandaşlar için eşit ve ulaşılabilir olmalı.
- Belediye hizmetlerine çok kültürlülük yansımalı.
- Yasalar ve yönetmeliklerin tanıdığı haklar çerçevesinde belediye hizmetleri kamucu ve halkçı bir anlayışla verilmeli. İktidarın kendi krizini halka fatura etmesi karşısında Kamusal Hizmet daha büyük bir önem kazanmıştır
- Tüm çalışanlar kadrolu işçi sınıfında olmalı, ekonomik, sosyal de demokratik hakları verilmeli.
- Hiçbir ayrım gözetmeden Mahalle Meclisleri kurulmalı, herkese açık olmalı belediye yönetimi ve halk iç içe olmalıdır.
- Son zamanlarda kadına karşı istismar, şiddet, cinayet oranları artmıştır. Bu şiddet sarmalı ve kışkırtıcı açıklamalara karşı kadınların toplumsal yaşama katılımının önündeki tüm engeller kaldırılmalı ve kadınların bu yöndeki gayretleri teşvik edilmeli ve yaşanılan şiddet karşısında kadının korunmasını sağlayacak Kadın Sığınma Evleri ve Kadın Danışma Merkezleri açılmalıdır.
- Kadınların ve gençlerin meslek edindirme kursları ile toplumsal yaşama katılımı güçlendirilmelidir.
- İşe ve okula gidişte ulaşım ücretsiz olarak halka sunulmalıdır. Faturasının halka kesilmeye çalışıldığı bu kriz ortamında Ücretsiz Ulaşım çok önemlidir.
- Belediyeye ait ortak kullanım alanların ve sahip oldukları olanakların laik demokratik bir yaşam ve kültür oluşturmak üzere kullanılması ve kullandırılması sağlanmalıdır. Bu kapsamda özellikle ilkokuldan liseye kadar çocuklarımız ve gençlerimiz laik demokratik bir kültürü, aklın ve bilimin yaşamsal önemini kolayca görebilmeli ve hissedebilmelidir. Bunun en pratik yolu da bilim ve edebiyat günleri adı altında düzenlenecek şenliklerdir.
- Gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri sosyal aktiviteleri artırmak üzere farklı branşların gerçekleştirilebilmesine hizmet edecek Spor Tesisleri yaygınlaştırılmalıdır.
- Torbalı’nın 5 bin yıllık tarihini simgeleyen Tanrıça Demeter Ve Kızı Kore’nin Heykeli yeniden meydandaki yerini almalıdır.
- Torbalı’nın devasa tarım alanları sanayiye kurban edilmemeli, toprağın, suyun, havanın kirletilmesi engellenmelidir. Yaşanılabilir bir kent olabilmenin temel koşulu tarımsal ve yeşil alanların korunmasıdır.
- Kent planlamasının engelli vatandaşlar dikkate alınarak yapılması ve belediye hizmetlerinin tüm toplu ulaşım, konut ve merkezlerin engellilerin yaşamını kolaylaştırabilecek biçimde yeniden düzenlenmesi yerel yönetimlerin öncelikli görevlerinden olmalıdır.
İsmail Uygur’dan Eğitim Sen’e ziyaret
DEMOKRATİK, KATILIMCI, HALKÇI BELEDİYECİLİK İÇİN BİRLEŞELİM
Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Nuri Önder, “Hepimizin bildiği gibi AK Parti iktidarının 16 yıllık geçmişi süresince ele alınması gereken en önemli konuların içerisinde ekonomi politik kararlar yer almaktadır. Bu süreç içerisinde hepimizin bildiği gibi sürdürülebilir olmayan rant politikaları esas alınmış, günü kurtaran ülkenin geleceğini düşünmeyen bir savurganlıkla uygulanagelmiştir. Günümüzde yaşadığımız derin krizin esas nedeni budur. Ranta dayalı ekonomik politikalar sadece kriz yaratmamış, bu süre zarfında kentlerimizde, doğal yaşam alanlarımızda geri dönülmez çok önemli zararlara yol açmış, açmaya da devam etmektedir. Zenginlik birkaç yandaş şirkete pay edilirken, işçi ve emekçiler hızla yoksulluğa ve sefalete terk edilmiştir. Üretici köylülük ise dünyanın sayılı üreticisi olduğumuz en temel gıda maddelerinin bile ithalatı ile üretemez hale getirilmiş adeta bitirilmiştir. Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği olarak bizler demokratik halkçı bir belediyecilik anlayışından yanayız. Bu anlayış doğrultusunda karar süreçlerine katılma ve alınan kararları uygulama noktasında üzerimize düşen görevlerden kaçmayacağımız da bilinmelidir.” dedi.
Öte yandan sendikanın Uygur’a teslim ettiği dosyada şu ifadeler yer aldı:
Bunlar da ilginizi çekebilir