Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çiftçilerin korkulu rüyası olan zeytin güvesine karşı mücadele zamanının geldiğini duyurdu. Verimli zeytin hasadı için yol haritasını belirledi

Zeytin güvesine karşı mücadele başladı

Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından zeytin güvesine karşı mücadele kapsamında uyarılar çiftçilere bildirilmeye başlandı. Yetkililer tarafından yapılan paylaşımlar ve duyurularla zeytin üreticilerinin konu ile ilgili bilinçlendirilmesi sağlanıyor. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; Zeytinde karabiber dökümüne neden olan zeytin güvesine karşı mücadele zamanı başlamıştır. Çiftçilerimizin  “Bakanlığımız Ruhsatlı” olan ilaçlarla mücadele yapmaları gerekmektedir” denildi.

İLAÇLAMA UYGUN HAVA KOŞULLARINDA YAPILMALI

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada çiftçilerin zeytin güvesin karşı başlatılan mücadele kapsamında ilaçlamaların uygun hava koşullarında yapılması gerektiğine vurgu yapıldı. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından zeytin üreticilerine yapılan duyurular sayesinde zeytin hasadının daha verimli olması sağlanıyor.