Çalışmadan kazanmak olmadığı gibi, çabalamadan kilo vermek de mümkün değil... Sağlıklı beslenmez, hareketsiz kalır, hareketsiz olunan zayıflama cihazlarından medet umarsanız, kilo veremeyeceğinizi bilmelisiniz. Sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyememiş, sporu alışkanlık haline getirememiş kişiler sürekli diyet yaparlar. Diyeti bıraktıklarında kaybettikleri kilolar geri döner. Bu durumda da zahmetsizce kilo verecekleri yöntemlerin arayışına girerler. Bu noktada gündeme zayıflama cihazları gelir. Hemen söyleyelim ki, çalışmadan kazanmak olmadığı gibi, çabalamadan kilo vermek de mümkün değildir. Sağlıklı beslenmez, hareketsiz kalır, sırf pasif jimnastik gibi çeşitli radyo dalgalarının gönderildiği zayıflama cihazlarından medet umarsanız, kilo veremeyeceğinizi bilmelisiniz. Yakabileceğinden fazla kalori alıp sadece cihazlardan yararlanarak zayıflanamayacağını bu işin profesyonelleri de vurguluyor.

İDRARLA YAĞ HÜCRELERİ ATILMAZ

"Bedavadan kilo kaybı" yani "yan gelip zayıflama" pazarına girmeye çalışan yeni bir yöntem daha var: Buna radyo dalgaları ile yağ kırmak deniyor. Radyo dalgalarının yağ eritici gibi kullanılmasını son derece komik buluyorum. Anlatılana göre bu dalgalar yağ hücrelerini dokudan koparıp idrarla atıyormuş! Bu tam bir palavradır. Radyo dalgaları ile incelmek veya kilo vermek mümkün değildir. Cilde yapıştırılan bantların da herhangi bir faydası yoktur. Bu bantların içinde bulunan bitkisel özleri bırakın cilt yoluyla vücuda sokmayı imkan olsa da damardan serum içinde verseniz bile yağ kaybına yardımları söz konusu değildir.

EFEDRA ÇOKTAN YASAKLANDI

Sırası gelmişken, evlere pazarlanan toz veya sıvı içeceklerle zayıflamanın da çok tehlikeli zararlarının olabileceğini hatırlatalım. Özellikle "herbal efedra" ihtiva etmesi nedeniyle kullanılmaları son derece tehlikeli bulunan ürünlerin ülkemizde de kapıdan kapıya pazarlama yoluyla satıldığını hatırlatalım. Agresif bir şekilde sadece para kazanmak amacıyla paket şeklinde satılan, hatta bazen pazarlanan bu ürünlerden kesinlikle uzak durun.

Anlayacağınız kilo kaybının, akıllı bir beslenme ve aktivite planı yapmak dışında etkili bir yolu yok! Eğer kilo sorununuza çözüm arıyorsanız, pasif jimnastik, evden eve pazarlanan zayıflama hapları-tozları yosun tabletleri veya diyet bantları gibi faydasız hatta zararlı olabilecek çözümlere inanmayıp biraz "boğazınızdan kesmeniz" ve biraz da "hareketlenmeniz" gerekiyor. Ufukta şimdilik başka bir çözüm yolu ne yazık ki görünmüyor.