2019 yılında Torbalı’da eğitim-öğretim hayatına başlayan, eğitimde çıtayı zirveye çıkararak Türkiye’nin en başarılı öğrencilerinin ilçemizde yetişmesine katkı sunan Doğa Koleji Torbalı Kampüsü adına yakışır bir hamle yaptı. Okulun çatısına güneş enerjisi panellerini kurduran Doğa Koleji Torbalı Kampüsü, böylelikle tükettiği elektriği güneşten elde ederek, hem doğaya katkıda bulunacak hem de yenilenebilir enerji kaynağı kullanarak, tüketimi en aza düşürmüş olacak. Bu örnek proje ile Doğa Koleji Torbalı Kampüsü aynı zamanda öğrencilerine yenilebilir enerji kaynağının önemini de doğrudan anlatma fırsatı bulmuş olacak.

GELECEĞE DEV YATIRIM

Okul yönetiminden yapılan açıklamada “2019 yılında Torbalı Doğa Koleji olarak kendi yerleşkemizde eğitime başladık. Ana hedefimiz çağdaş, en az bir yabancı dili yaşamında etkin bir şekilde kullanabilen dünya vatandaşı bireyler yetiştirmektir.

Torbalı Öğretmen Korosu konserinde izdiham yaşandı Torbalı Öğretmen Korosu konserinde izdiham yaşandı

  7600 m2 kapalı alan ve 11.000 m2 açık alanıyla bölgenin büyük bir özel okuluyuz. Dolayısıyla ciddi bir enerji tüketimimiz var. Artık bu enerjiyi güneşten karşılıyoruz. Çocuklarımız için temiz bir dünya bırakabilmek esin kaynağımız oldu. Okul çatısına kurduğumuz güneş enerjisi panelleri ile yenilenebilir enerjinin ülkemiz ve dünya için önemini öğrencilerimize doğrudan anlatabiliyoruz. Öğrencilerimiz teknolojiyi yerinde görüp tanıyor, bilinçleniyor. Küresel ısınmanın arttığı günümüzde temiz enerji ve sıfır atık en önemli vizyon ve misyonumuz haline geldi. Gelecek neslin hayata bakışı çok farklı olacak. Biz şimdiden geleceğin felsefesine uyumlu bir nesli destekliyoruz. Gelecekte kendi yaşantılarında, ev ve işyerlerinde temiz enerji kullanacaklar.”  dedi.

Açıklamalarını sürdüren yöneticiler sözlerini şu şekilde tamamladı: “Tabiat ananın zenginliklerinin keşfini, sürdürülebilir kalkınmayı, yenilenebilir enerjinin kullanımını ve israf ile mücadeleyi ön plana çıkaran bir eğitim politikası uygulamaya önem veriyor ve özen gösteriyoruz”