Torbalı'da faaliyet gösteren şirketin Ar-Ge mühendisleri, çiftlerin yatak şikayetlerinden yola çıkarak yeni bir ürün geliştirmeye karar vermesiyle, yaklaşık bir yıllık çalışmalar neticesinde ortaya çıkan üründe her iki tarafı da isteğe bağlı sertlikte ayarlanabilen yatak ortaya çıktı. Yatağın yanlarında toplamda 54 konfor kanalı bulunuyor.

SERİ ÜRETİMLERİNE BAŞLADI

Söz konusu konfor kanallarının içerisinde ise iç içe geçmeli modüler silindirler görev yapıyor. Silindirler sayesinde yatak sertliği kademeli olarak artırılıp azaltılabiliyor. Seri üretime geçen firma geliştirdiği ürünle ihracatını artırmayı hedefliyor.

"100 BİN ADET ÜRETMEYİ PLANLIYORUZ"

Ürünün ağırlıklı olarak çiftler tarafından tercih edildiğini, konfor kanalları sayesinde vücudun bel, bacak ve sırt bölgelerinin de ayarlanabildiğini dile getiren Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, ilk etapta üründen 100 bin adet üretmeyi planladıklarını söyledi. Gerçekleştirdikleri uyku kalite araştırmasına göre her 3 kişiden birinin yatak tercihlerinde mutsuz olduğuna dikkat çeken Gökmen, güzel geçen bir gece uykusunun gerek fizyolojik gerekse psikolojik açıdan olumlu etkileri olduğunun altını çizdi.

"KONTEYNER BAZINDA SİPARİŞ ALDIK"

Gökmen, söz konusu ürünleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Sektörde sert ya da yumuşak yataklar var ama dilediğin zaman istediğin gibi ayarlamak bizim ürünümüzde mevcut. Özellikle yurt dışından yoğun talep aldık. Yurt dışındaki alıcılarımız konteyner bazında talep etmeye başladı. Hemen mağazalarına koymak istiyorlar. Bayilerin de talebi var. Yıl sonunda umut ediyoruz ki hedeflerimize ziyadesiyle ulaşırız. Her yıl ihracatta hedefimiz yüzde 50 büyüme. 2020'de bu hedefimize ulaştık, 2021'de de ulaşacağımıza inanıyoruz. Bilhassa ürünlerimizle, performansımızın daha da fazlasını gerçekleştireceğimize inancımız tam." Yenilikçi ürünler geliştirmeye kilit önem atfettiklerini vurgulayan Gökmen, bu doğrultuda çalışmalar yapacaklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.