Torbalı Belediyesi pandemi nedeniyle ara verdiği meclis toplantılarına 3 ay sonra sosyal mesafe kurallarına uyarak başladı. 3 ay aradan sonra ilk defa gerçekleşen meclis toplantısı geçmiş tutanakların oya sunulmasıyla başladı. Belediye kanunun gereğince 1 yıl süreyle daimi encümen ile bütçe kesin hesap, imar, hukuk  komisyon üyeleri ve fon yönetim kurulu üyeleri seçildi. Daimi encümenler Metin Şahin, Ömer Şentürk ve Cevdet Sardık oy çokluğu ile seçilirken, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu’na Sıla İlgi Akkaş, Mustafa Akbıyık, Mithat Tekin, Göksel Dinçer ve Mustafa Akbıyık, İmar Komisyonu’na Özkan Altun, Hasan Atak, İlknur Demirtaş, Sedat Eren ve Necati Yün, Hukuk Komisyonu’na Sultan İpekli, Mesut Güler, İlker Yıldız, Emin Karaman ve Ali Rıza Çalışkan, Belediye Fon Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ise Yavuz Selim Özgan, Savaş Benli, Musa Serbest, Zafer Uysal ve Ali Yadık oy birliği ile seçildi.

AK PARTİ KENDİ HİZMETLERİNİ DE BEĞENMEDİ

Mecliste görüşülen maddelerden biri de İçişleri Bakanlığı’nın da genelge ile belirlediği ancak kararı belediye meclislerine bıraktığı belediye kiracılarıyla ilgili önerge oldu. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafın kiralarının ertelenmesini kapsayan önerge oy birliği ile kabul edildi. 2019 yılı faaliyet raporunun da oylandığı mecliste, AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Erman Çağlar 3 ayı kendi dönemleri olan rapora muhalefet etti. Pandemiye rağmen belediyenin yeterince hizmet sunmadığını iddia eden Çağlar’a, Başkan Uygur’un yanıtı sert oldu. Uygur, “Ne bıraktınız da ne istiyorsunuz? 100 milyonlarca liraya arsa sattınız 170 milyon lira borç bıraktınız. Bizim mucize yaratmamızı nasıl beklersiniz? 40 milyon lira borç ödedik. Bu borcu ödemeseydik hizmet üretecektik. Biraz insaflı davranmanız gerekiyor” dedi. Çağlar ve arkadaşlarının ret oyu verdiği ancak meclisten oy çokluğu ile geçen faaliyet raporunun 3 ayı AK Parti dönemindeki hizmetleri kapsıyordu. Yani AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri bir nevi kendi dönemlerine de ‘Hayır’ oyu vermiş oldu.

ZOOM’LU FOTOĞRAF TARTIŞMASI

Sayıştay kararlarının da görüşüldüğü meclisin sonunda Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur önemli açıklamalarda bulundu. Uygur, ‘Dilek ve Temenniler’ bölümünde söz alarak, daha önce sosyal medya hesaplarında Başkan Uygur’un Arslanlar’daki evinde çalışan makinelerin yüzlerce metre uzaklıktan çekildiği fotoğraflarla, ‘Belediye makineleri başkanın özel hizmetinde’ şeklinde iddialarda bulunan AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Erman Çağlar’a yüklendi. Belgelerle konuşan Başkan Uygur, ‘Çağlar’a ‘Samimi olun’ dedi. Uygur açıklamalarında, “Bayındır asfaltında inşaat halinde olan evimi zoom yapıp fotoğraf çekmek ve pandemi sırasında ‘Başkan ortada yok’ demek ayıptır. Arslanlar’daki evimin bahçesinin uzaktan çekilen ve ne olduğu belli olmayan fotoğraflarla ‘Belediyenin aletleriyle iş yaptılar’ demek ayıp. Toprağı aldığımız kişiler de belli, araçları aldığımız kişiler de. Benim vicdanım rahat. Samimi olun. Evime gelip yakından fotoğraf çekebilirdiniz ama asfalttan uzaktan net olmayan fotoğrafları kullanmayı tercih ettiniz. Samimi değilsiniz” dedi. Uygur’un açıklamalarını zaman zaman kesen Çağlar ile Uygur uzun süre karşılıklı iddialarda bulundu. Başkan Uygur, tartışmalardan sonra meclisin bittiğini ilan etti. Öte yandan bu ay meclis iki defa toplanacak. İlk bugün yapılan meclis toplantısının ikincisi ise 22 Haziran’da gerçekleşecek.