Torbalı Belediyesi 2021 yılının ilk meclis toplantısını bugün gerçekleştirdi. Başkanlıktan gelen önergelerin görüşüldüğü meclis gergin gerçekleşti. Cumhur İttifakı grubunun salonu terk ettiği meclisin büyük bir kısmında Cumhur İttifakı meclis üyeleri yer almadı. Mecliste ilk olarak meclis üyelerinin 2021 yılı huzur hakları belirlendi. Açılacak olan kurslar ve kamu kuruluşları ile yapılacak olan ortak projeler için yetki alan Torbalı Belediyesi’nde denetim komisyonu üyeleri de belli oldu. Mustafa Akbıyık, Sıla İlgi Akkaş, Mithat Tekin, Göksel Dinçer ve Ali Rıza Çalışkan Denetim Komisyonu üyeleri seçildi.

ÇAĞLAR VE UYGUR KARŞI KARŞIYA

Öte yandan meclisteki tartışma, bir arsa satışı ile ilgili önergeden sonra yaşandı. AK Parti döneminde Torbalı için tarihi denilecek satışların yapılmasından kaynaklı söz hakkı alan AK Parti Meclis Sözcüsü Özgür Erman Çağlar, çoğu köy mallarının belediyeye devrolmasıyla kazanılan arsa ve arazilerin yer aldığı rakamları açıklayıp ‘Biz Torbalı’ya bu kadar yer kazandırdık. Varsa sizin de kazandıklarınız açıklayın’ ifadesine sert çıkan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Bizim dönemimizde 21 köy kapatılmadı. Köy mallarından devrolan arsaları ‘Biz kazandırdık’ diye sayıyorsunuz. Para verip satın aldıklarınızı da saysanıza’ dedi.

MECLİSİ TERK ETTİLER

Bu açıklamaların üstüne ‘Varsa sizin satın aldıklarınız siz sayın’ diyen Çağlar’a Başkan Uygur, “Size bir duvar tapu bırakmıştım 2014’te. Ertuğrul Mahallesi dört yolunu bile ben aldım. Geçtiğimiz dönem arsa satışları yaptığınızda karşısında tek bir proje göstermediniz. ‘Biz AK Partiyiz alırız da satarız da’ dediniz. Meclis tutanaklarında var. 100 milyon liralık yer sattınız Torbalı’ya ne kazandırdınız. Şu başkanınızı getirin hesap versin. Torbalı’yı sattınız, saldınız” ifadelerini kullandı. Yaşanan gerginlikten dolayı Cumhur İttifakı meclisi terk etme kararı aldı. Öte yandan mecliste Torbalıspor Taraftarlar Derneği’nin talep ettiği Başkan Mustafa Günaydın’ın isminin tesislere verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.