Torbalı Belediyesi’nde 2022 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleşti. Başkanlıktan gelen önergelerin görüşüldüğü meclis toplantısı oldukça verimli geçti. İlk olarak denetim komisyonunun seçiminin gerçekleştiği mecliste bu komisyona Mesut Güler, Mehmet Yıldız Sivrikaya, Sıla İlgi Akkaş, Göksel Dinçer ve Ali Rıza Çalışkan seçildi. Sakin ortamda gerçekleşen mecliste Torbalı Belediyesi, kamu yararı gözeterek bazı mülkiyetlerinin çeşitli kurumlara tahsisini oylamaya sundu. Torbalı Mahallesi’nde eskimiş haldeki sağlık ocağının yıkılp, yerine Sağlık Müdürlüğü ve kompleks halinde bir sağlık ocağı yapılması için buradaki sağlık ocağını ve Tepeköy Mahallesi’ndeki eskimiş halde olan ihtiyaçları karşılayamayan 3 No’lu sağlık ocağının yıkılıp yerine yenisinin yapılması için bu merkezin 25 yıllığına Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

KAMUYA TAHSİSLER

Öte yandan Masal Park içerisinde yer alan binanın, okul öncesi eğitim kurumu olarak kullanılması adına burada yer alan kapalı binanın yine oy birliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 49 yıllığına tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Yine mülkiyeti Torbalı Belediyesi’nde olan Pamukyazı’daki belediyeye ait binanın üst katının bölge halkının kullanması için İlçe Müftülüğü’ne iki yıllığına tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Öte yandan meclisin en sıcak gündemini dilek ve temenniler bölümü oluşturdu. Burada söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Erman Çağlar, Kemalpaşa Kavşağı projesinin İZSU’nun bölgedeki çalışmaları nedeniyle başlayamadığını belirterek çalışmaların durumunu sordu.

SİVRİKAYA’DAN ÇAĞLAR’A SİTEM

Çağlar’ın bu sözleri sonrası açıklama yapmak isteyen Torbalı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Yıldız Sivrikaya, “Geçtiğimiz hafta AK Parti ilçe başkanı, il başkanı yolların durumuyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Evet, yolların bu halinden bizler de mustaribiz. Bazı eziyetler çekiliyor. Ancak bu yapılması gereken bir hizmet. Torbalı’nın 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak alt yapı çalışması yapılıyor. Bir yandan da Gediz Elektrik kazılar gerçekleştiriyor. Tabi bunlar çakıştı, asfaltlama çalışmaları biraz gecikiyor. Ancak vatandaşlarımız emin olsun ki bu proje bittiğinde Torbalı’da su çıkmayan daire kalmayacak. Biz bu projeye başlayalı 1 yıl oldu. Ancak biz 2015 yılında Akıllı Kavşağı (Kemalpaşa Kavşağı) projelendirmiştik. Üzerinden 6 yıl geçti. Uçan yolla ilgili hala bir gelişme yok. 6 yıl sonra yine bu gündeme ‘İZSU çalışmalarını hızlandırsın’ diye geldi. Ya 6yıldır bu proje neden bitmiyor. Neden bitiremedik? 2013 yılında ‘Akıllı Kavşak’ dendi. Ya bu akıllı kavşak Torbalı’ya kafayı yedirtti. İvedilikle bunun bir an önce başlaması ve bitirilmesi lazım. Ayrıca 10 yıldır Torbalı girişinden Pamukyazı Kavşağı’na kadar daha hala asfalt yapılmadı. Büyükşehir Belediyesi Torbalı yollarını otoban asfaltıyla döşetti ama her nedense Karayolları Torbalı’ya bir asfalt yapamadı, her yere mıcır dökülüyor. Lütfen AK Partili arkadaşlarımız, milletvekillerimiz Karayolları’na giden değerli bürokratlarımız bunlara da değinsinler” dedi.

TEKİN’DEN SOYER’E TEŞEKKÜR

Öte yandan bu konuşmadan sonra tekrar söz alan Çağlar, “Biz hizmete karşı değiliz. İZSU’nun yaptığı bu hizmetler elbette ki gerekli. Ancak hizmetin eziyete dönüştürülmesine karşıyız” dedi. Son olarak söz alan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ise, “Asfalt ekibimiz çalışıyor. Bir kısım çalışmalar da sona erdi. Bir mağduriyet var ve çözülmesi için mesai harcanıyor. Bu kolay bir proje değildi. İZSU’nun Torbalı’ya yaptığı yatırım kanal ve içme suyu hattının yanı sıra iki de arıtma tesisini kapsıyor. Bu yatırım 280 milyonu aşıyor. Bu vesileyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ederim. Torbalı, daha yaşanılır bir kent olma yolunda ilerlemeye devam ediyor” diyerek meclisi kapattı.