Yaz kış onlarca meyve ve sebzenin yetiştirildiği Torbalı Ovasında yeni bir ürün olan muzda çalışmalar sürüyor. Türkiye’de sadece Akdeniz Bölgesi’nin üç ilinde yetiştirilen tropik meyve olan muz 4 yıldır Torbalı’da da yetiştiriliyor. Çaybaşı’na kurulan milyonlarca liralık tesiste hasat hızla sürüyor. Yaklaşık 20 dekarlık alanda muz yetiştiren Torbalılı üretici Emre
Park, Ege Bölgesi’nde bir ilki imza atmanın gurunu yaşıyor. Türkiye’nin en modern muz serasında 5 bin muz ağacı yer alıyor. Özellikle seradaki hava sıcaklığı sürekli otomasyon sistemiyle kontrol ediliyor. Otomatik olarak gübrelenen, sulanan ve havalandırılan seranın bir başka örneği bölgede yok. Son olarak İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tesisi gezdi.

DAMAKLARDA İZ BIRAKIYOR

Ege bölgesinin ilk ve tek muz üretim serası geçtiğimiz yıllarda Torbalı’ya kurulmuştu. Torbalılı üretici Emre Park tarafından tercih edilen muz, Torbalı’dan iç pazara gönderiliyor. Yerli çikita olarak bilinen “Grand nain” cinsi muz ilçede de büyük bir farklılığa neden oldu. Hastalıktan arındırılmış olan yani doku kültürüyle üretilen muzun lezzeti de damaklarda iz bırakıyor.