İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Torbalı Belediyesi ortak çalışması kapsamında 2019-2020 yılı içerisinde ilçe genelinde 200 bin ton sıcak asfalt, 99 bin metrekare parke taşı döşeyerek hizmet alanını genişleterek bir rekora imza atmış oldu. 2021 yılıyla birlikte hizmetlere ara vermeden çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Belediyesi ile ortak çalışmalarına devam ediyor. İlçede yeni hizmetler için önceki gün İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Güney Bölge Şefleri Hüseyin Uyan ve Çağatay Yamanlar, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu ile birlikte Yeniköy Mahallesinin 3 farklı noktada yapımına başlanan kilit taş, Ahmetli Mahallesinde yapılacak olan tarım yolları ve Atatürk Mahallesinde buluna Fetrek Köprüsünü yerinde inceledi.

YENİKÖY GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Güney Bölge Şefleri Hüseyin Uyan ve Çağatay Yamanlar, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, ilk incelemeyi Yeniköy Mahallesi Pınarlı Kuyu Caddesi, Gaziler Caddesi ve Sancak Sokak üzerinde yapımına başlanan kilit taş çalışmaların bulunduğu noktada inceleme yapmaya başladı. Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “Mahallelerimizin sorununu çözmek için yoğun bir mesai harcamaya devam ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinden gelen ekip ile bölgede inceleme yaptık. Pınarlı Kuyu Caddesi üzerine 4400 metrekare kilit taş ve kaldırım çalışması, Gaziler Caddesi üzerinde ise 5200 metrekare kilit taş ve 1350 metre kaldırım çalışması yapılacak. Sancak Sokakta ise 1500 metrekare kilit taş döşenmeye başlandı. Büyükşehir ile Torbalı Belediyesinin ortak projesi, kısa süre içerisinde tamamlanıp hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

AHMETLİ MAHALLESİNE MEYDAN MÜJDESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Torbalı Belediyesi, Yeniköy-Özbey Mahallelerini bağlayan 1 kilometrelik arazi yolu sathi asfalt kaplama, Ahmetli Mahallesi girişinde 100 metre uzunluğunda açık bulunan su kanalın kapatılacağı, aynı zamanda uzun süredir Ahmetli Mahallesinin içinden geçip rahatsızlık veren onlarca kamyon için 2,5 kilometrelik alternatif sathi kaplama yol yapacak. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “2012 yılı içerisinde yoğun bir çalışma programımız var olacak. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçemizi güzelleştireceğiz. Bu kapsamda Ahmetli Mahallesinin meydan çalışmasını da yapacağız. Yeni ve güzel bir meydan için mahallem muhtarımızla birlikte istişarelerde bulunduk. Toplam 6 bin metrekare alana kilit taş döşenecek ve yepyeni bir görünüme kavuşacak” şeklinde konuştu. Ekip daha sonra Atatürk Mahallesi ile Çaybaşı’yı bir birine bağlayan ve yağmurdan dolayı yıkılan Fetrek köprüsüne giderek incelemelerde bulundu. En kısa sürede bu bölgede yeni bir köprünün yapılacağını ifade edildi.