Torbalı Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (TOKSED) geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği genel kurulu ardından hızlıca çalışmalara başladı. Pazar günü dernek faaliyetlerini yürüttüğü binada toplanan yönetim kurulu, üyeler ile hoş sohbet eşliğinde kahvaltı yaptı. Kahvaltıdan sonra alınan kararları açıklayan yönetim kurulu, müzik, resim, şiir ve eğitim üzerinde duruldu. Dernek Çarşamba günü bağlama kursuna, Cuma günü de koro çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini bildirirken yereldeki sanatçılara da sahip çıkılacağı ve toplumla bir araya getirileceğini ifade etti. Bunun yanında toplumsal sorunlar üzerine oluşturulan sanat eserleri (resim, şiir, film) ile vatandaşlar ile buluşturulacak.

MÜTEVAZİ KAHVALTI

Dernek Başkanı Hayri Aktaş yaptığı açıklamada, “Dernek olarak ikinci   üye kahvaltımızı ve üye toplantımızı gerçekleştirdik. Üyelerimizin tamamı katılım sağlayamamış olsalar da yürekleri yanı başımızdaydı. Ayrıca yüzümüzü güldüren gönlümüzü ısıtan misafirlerimiz bizlere güç kattı. Kahvaltımızı, kahvaltı salonlarında hazır konseptlerde satın almak yerine, kendimiz kolektif ve imece usulü, mütevazi şekilde yapmayı tercih ediyoruz. Katılan üyelerimize ve bizi yalnız bırakmayan misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Bizimle birlikte olmak istediği halde gelemeyenlere de bir daha ki sefere diyoruz.

YAPILACAKETKİNLİKLER BELLİ OLDU

Kahvaltı sonrası gerçekleşen toplantıda aldıkları kararları da açıklayan Aktaş, “Derneğimizin önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği etkinlikler de netleşti. 14 Ekim de Hakikat adlı Şeyh Bedreddin'i anlatan film gösterimi gerçekleştireceğiz. Kkonuşmacı olarak eğitim  emekçisi öğretmenlerin (emekli ve çalışmakta olan) çağrılacağı "Eğitimin dünü bu günü"  üzerine  bir şöylesi yapmak ve “ Şiir ve toplum” temalı  yerel şairlerle (Torbalı da yaşayan) söyleşi planlamak aldığımız kararlar oldu. Yine önümüzdeki süreçte Torbalı Halkının karşısına gençlerin sahneleyeceği bir tiyatro ile çıkma kararımızı da aldık. Ayrıca derneğimiz bünyesinde koro, resim ve bağlama kurslarımız devam ediyor. Tüm vatandaşlarımız bu kurslardan yararlanabilir” dedi.