Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ne yazık ki Torbalı’da da can aldı. Torbalı’da yaşayan Yunus Karakoç, salgının ilk günlerinde koronavirüse kapılmış ve yoğun tedavi sürecinde virüse yenik düştü.

Öncelikle belirtmek istediğim konulardan biri Karakoç’un CHP ilçe yöneticisi olmadığı. Parti üyesi ve aynı zamanda da il delegesi olan Karakoç, çağdaş, Atatürkçü bir kimliğe sahip partisinin önemli neferlerinden biriydi.

Ölüm haberinden sonra oluşan bilgi kirliliğiyle gazetelere ‘CHP Yöneticisi koronavirüsten öldü’ haberleri servis edildi. Bazı vekiller de bu yönde paylaşımlar yaptı.

Bu aslında çok da önemli olmayan yanlış anlaşılmayı düzelttikten sonra değinmek istediğim ve vicdan sızlatan bölüme geçmek istiyorum.
66 yaşında bir adam, bir salgına kapılarak ölüyor, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit Gazetesi ‘CHP’li yönetici koronavirüsten öldü’ diye haber yayınlıyor.
Buraya kadar bir şey yok, haber değeri taşıyan bir ölüm herkes haber yapabilir. Peki ya altındaki yorumlar.

Biz ne ara insanlığımızı bu kadar kaybettik?
Birlik ve beraberlik dediğimiz bir günde ölüme ‘Oh olsun’ denilir mi?
‘Atatürk kurtaramadı mı?’ demiş bir şahıs, bir diğeri de laikliği dolamış diline.
Yazıklar olsun! İnsanlığınıza da sözüm ona çağdaş düşüncenize de.

Sizinle o yorumlardan bir kaçını paylaşmak istiyorum, isimleri de açık yazıp fotoğraflarla destekliyorum ki belki bir cumhuriyet savcısı gerekeni yapar.

Ahmet Çakmak: Atatürk kurtaramadı mı?

Murat Kara: Oh oh oh darısı hepsinin başına memleket pislikten temizlenir Chpkk virüsünden kurtulur.

Hacı Halıcı: Ateşi bol olsun
 

Güneş Güneş: allah sayılarını artırsın

Halide Özgüç: Hadi yarap hepsini köklerini kurut amin

Necla Aydın: İyi olmuş hep onlar mı gülecek 80 yıl anamızı ağlattı hepsi. Biz köle bahçelerde çalış kuruşuna kadar sömürdüler elimizdekini onlar rakı masasında oturdu parti yapıyorlardı alın size sosyete partisi neymiş.

Ahmet Özdemir: Işıklar içinde uyusun çünkü rahmet okurdum da laikliğe aykırı olduğu için okuyamıyorum.

Karatepe Bayram: İslamiyet te inananlara yani Allah korkusu olana rahmet dilenir inançsıza da toprağı bol olsun.


Meryem Şahin: CHP’lilere virüs bulaşır mıydı ki şaşırdım şimdi

İbrahim Kırıcıoğlu: Laikçilik öbür tarafta da var mı yok mu acilen haber versin yandaşlarına. Biz bu zihniyeti bir türlü adam edemedik de.

Bülent Güneşli: Üzüldüm mü kendi adıma hiççç üzülmedim

Adem Cığıl: Darısı diğer gavurların başına inşallah

Erdogan Doğan: Vasiyeti vardır inşallah o her platformda hakaret etikleri imamların önüne gelmemek için.

Bunlar sadece bir kısmı. İnsanlıktan soğutan bu paylaşımı yapanların bir çoğu da Allah’ın insanlığı bu salgınla cezalandırdığını düşünenlerden… Ne diyelim Allah bizi cezalandırmasın da ne yapsın?

Ha ayrıca biz küçük bir gazete olmamıza rağmen sık sık haber yorumlarını takip eder, hakaret içerikli yorumları kaldırırken bu gazetenin en ufak şey yapmaması da ayrıca düşündürücü..