Yazıbaşı Mahallesinde kurulması planlanan Mermer Ocağı için mahalleli dün bir araya gelerek ocağın kurulmaması için toplantı düzenledi. Yazıbaşı Keldağ Mevkiine kurulması planlanan Mermer Ocağı için dün Yazıbaşı Meydanda, Avukat ve TBB Çevre ve Kent Komisyonu Üyesi Şehrazat Mercan, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Eski Milletvekili Musa Çam, İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Torbalı Sorumlusu İpek Odabaşı, CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Özgan, İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu, Torbalı CHP Kadın Kolları Yöneticisi, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda mahalleli bir araya gelerek toplantı gerçekleşti.

ÇED RAPORUNUN İPTALİNİ İSTEYECEĞİZ

Keldağ bölgesinde kurulacak Mermer Ocağı ve ÇED raporunun onaylanması sonrasında Yazıbaşılı vatandaşlar karardan vazgeçilmesi için dün bir araya geldi. Gerçekleşen toplantı da Avukat ve TBB Çevre ve Kent Komisyonu Üyesi Şehrazat Mercan, mahalleliyi bilgilendirdi. Mercan, “Burada yapılmak istenen mermer ocağının yapımını durduramazsanız 100 yıllık bir süreci başlatmış olacaksınız. Faaliyete geçen ve durdurulmasını istediğiniz ocak uzun yıllar süre biliyor. Henüz yapılmamış ve proje aşamasında olan ocakları durdurup engelleye biliriz. Bunu birlik olup yaparsak durdura biliriz. Bu süreçte yorulmak duraklamak yok. Yorulursak bu işi kaybederiz. Süremiz az, bu süreçte dava açıp ÇED olumlu raporunun iptalini isteyeceğiz” dedi.

DİRENİRSEK KAZANIRIZ

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Eski Milletvekili Musa Çam, “21 Ekim’de dava açılması gerekiyor. Ne kadar çok arkadaşımız vekalet verirse süreci hızlandıra biliriz. Mahallede whatsaap grubu kurulsun ve birlik olunsun. Çocuklarımıza ve torunlarımıza daha güzel bir Yazıbaşı bırakmak için ve daha güzel Torbalı bırakmak için hepimizin elimizin taşın altına koyması gerek. Bu nedenle vaktimiz kısıtlı. Biliyoruz ki Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve ekibi gerekli desteği vereklerdir. En önemli şey Yazıbaşılılar kendi meselesine sap çıkması gerekiyor. Hep birlikte başaracağız, direnmezsek kaybederiz. Direnirsek kazanırız” şeklinde konuştu.