Torbalı Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman’ın, “9 Ocak’ta gerçekleşen seçimde üyelerin hakkı gasp edildi, Ankara’da dayısı olanlar seçimi iptal ettirdi” şeklindeki açıklamalarına Turuncu Liste’nin Başkan Adayı Muhammet Yavaş, yanıt verdi. Açıklamasında Cıva İsmail Akman’a seslenen Muhammet Yavaş, “16 yıldır odayı çiftlik gibi yönetiyorsun, 16 yıldır başkanlık yapıyorsun, seçim kuruluna üye bildirimini de sen yaptın, hazirun listesini de sen verdin, oy pusulasının nasıl olacağını sen bilmeyeceksin de kim bilecek? Odayı sağlıklı bir şekilde seçime götürmek senin görevin değil mi? İlçe Seçim Kurulu’na yanlış ve eksik bildirimde bulunan sensin. Hiç mağdur ayaklarına yatma, bu seçimde asıl mağdur Şoförler Odası üyesi esnaflarımızdır, bunun tek sorumlusu da İlçe Seçim Kurulu’na doğru bildirim yapmayan Cıva İsmail Akman’dır” dedi.

“CIVA KAYBEDECEĞİNİ ANLADI”

Akman’ın 6 Mart’ta gerçekleşecek olan seçimi kaybedeceğini anladığını belirten Yavaş, “Cıva 6 Mart’ta ne olacağını şimdiden gördü. O yüzden korku ve panikle sağa sola saldırmaya başladı. Şoför esnafımızı gererek bir yere varacağını düşünüyor. Ben buradan şoför esnafımıza sesleniyorum, bugüne kadar kime oy vermiş olursa olsunlar tüm esnaflarımız bizim için değerlidir. Ben hepsinin kendi hür iradesi ile sandıklara gelip, hiçbir baskı altında kalmadan, demokratik bir şekilde oylarını kullanmaya davet ediyorum. Cıva İsmail Akman seçimi kaybetme korkusuyla ne söylediğini bilmiyor, ciddiye bile almaya gerek yok” dedi.

“BİZ YAPACAĞIMIZ HİZMETLERE ODAKLANDIK”

Turuncu Liste olarak gümbür gümbür geldiklerini ifade eden Başkan Adayı Muhammet Yavaş, “Biz yönetim kurulu üyelerimizle beraber şoför esnafımıza yapacağımız hizmetlere odaklandık. İlçemiz, odamız ve şoför esnafımız için güzel projeler hazırladık. Göreve gelir gelmez 16 yıldır hizmet görmeyen üyelerimize hizmet edeceğiz. Odamıza kurumsal bir kimlik kazandıracağız. Ben inanıyorum ki şoför esnafımız da gerçekleri görüyor, 6 Mart’ta kavgaya, gürültüye, siyasete değil hizmete oy verecekler” şeklinde sözlerini tamamladı.