Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni Başkanı Sabri Ünlütürk, OSB’de önceliği genişleme ve ulaşımla ilgili konulara vereceklerini belirterek “Daha büyük, daha geniş ve sektörlere en uygun şartlarda hizmet veren bir OSB olmak için çaba gösteriyoruz. Bundan sonra da bu yolda çalışarak bölgemizi yeni yatırımlarla ülkeye daha çok katma değer sağlar hale getireceğiz” dedi.

Genişleme çalışmaları kapsamında TOKİ’ye tahsis edilen 161 bin metrekare arazi ve orman vasfını yitirmiş 300 bin metrekarelik arazinin OSB’ye dahil edilmesi için girişimlere başladıklarını vurgulayan Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, “Ulaşım konusunda ise ilk etapta İzmir Aydın otoyolu Torbalı çıkışından bölgemize gelen ve ağır vasıtalar için dar olan yolun genişletilmesi ve ikinci etapta ise otoyoldan direkt giriş çıkış açılması için gerekli girişimleri başlattık” dedi.

“Bölgenin cazibesi arttı”

Genişleme alanında yer alacak 64 yatırımcı ile birlikte OSB’nin toplam 105 yatırımcıya ulaşacağını vurgulayan Ünlütürk, “İlçe merkezine yaklaşık 6, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na 30 kilometrelik mesafesi ile İzmir’in çok elverişli konumunda yer alan OSB’miz inşaat yapı malzemeleri, plastik, seri ve özel makina imalat sanayi, tıbbi ve tarımsal ilaç, tekstilden konfeksiyon sanayi, gıda mamulleri, ısıtma soğutma klima ve ilave alanda faaliyet gösterecek mobilya sektörüne yönelik firmalarıyla bölgemizin cazibesi her geçen gün artıyor. Yeni dönemde hayata geçireceğimiz projelerle bölgemizin değerini daha da artıracağız” dedi.

Bölge genişleyecek, yeni fabrikalar kurulacak

Bölge alanının genişletilmesi için yaptıkları girişimlerin ardından bölgelerine yatırımcı ilgisinin daha da arttığını dile getiren Ünlütürk, yatırımcıların talepleri karşısında genişleme çalışmalarını başlattıklarını söyledi. İlk etapta TOKİ için ayrılan 162 bin metrekarelik alanın bölgemize dahil edilmesi için görüşmeler yaptıklarının anlatan Ünlütürk şöyle konuştu: “Yine, bölgemizin batı kısmında bulunan ve orman vasfını kaybetmiş yaklaşık 300 bin metrekarelik alanın 2B vasfına çıkartılması ve bölgemize dahil edilmesi için başvuruda bulunduk. Ulaşım problemlerimiz büyük ölçüde giderildi.

Bölgemize paralel seyreden İzmir – Aydın otoyolundan OSB’ye giriş çıkış verilmesi için ilk etapta İzmir -Aydın otoyolu Torbalı çıkışından Bölgemize ulaşımı sağlayan yolun genişletilmesi gerekiyor. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. İkinci etapta ise otoyoldan direkt giriş çıkış açılması noktasında taleplerimiz oldu. Bu konuda da sürecin takipçisi olacağız. Bunların gerçekleşmesi halinde bölgemiz yeni fabrikalarla işsizlere iş sağlarken, ülke ekonomisine de katkısını daha da artıracak.”