Ünlü İlahiyatçı Profesör Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Karacaahmet'teki Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze namazına, Öztürk'ün oğulları Mustafa, Cüneyt, Halil ve kızı Saniye'nin yanı sıra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Muharrem İnce, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan, işadamı Yılmaz Ulusoy, Mustafa Sarıgül, Saba Tümer, şarkıcı Çelik ve yüzlerce seveni katıldı. Öztürk'ün ailesi namaz öncesi taziyeleri kabul etti. Daha sonra kılınan namazın ardından Öztürk'ün cenazesi, omuzlarda tekbirler eşliğinde cenaze arabasına konuldu. Bu sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tabuta omuz verdi. Öztürk, defnedilmek üzere Kanlıca mezarlığına götürüldü. Cenazeye katılan Bedrettin Dalan, "Allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun" dedi. Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül ise
"Hepimizin sevdiği, hepimizin çok önem verdiği inançlara saygılı, laikliği savunan değerli bir bilim adamıydı. Allah rahmet eylesin" dedi. İşadamı Yılmaz Ulusoy ise "45 senelik arkadaşım. Sık sık görüşür dini sohbetlerde bulunup bilgi alışverişi yapardık. Yaşar hoca bana göre son yüz yılda yetişmiş en önemli din adamıydı" dedi.

CENAZEDE ZAMAN ZAMAN GERGİNLİK YAŞANDI

Cenaze namazını kıldırmak üzere imam, tabut başında helallik isterken mikrofondan sesi az gelince vatandaşlar tepki gösterdi. Hocanın sesini duyamayan vatandaşlar, ıslık ve alkış çalarak sesin gelmediğini ifade ettiler. Bunun üzerine yeni bir ses sistemi getirilerek, ses krizi çözüldü.Cenaze aracı camiden ayrıldıktan sonra ise vatandaşlar bir halk otobüsüne binmek istedi. Otobüsün dolu olması nedeniyle şoför durmayınca, cenazeye katılanlar otobüsün önünü kesti. Bu sırada gerginlik yaşandı. Gerginliği trafik polisinin müdahalesi sonlandırdı.

Kaynak adres : /gundem/2016/06/24/yasar-nuri-ozturk-son-yolculuguna-ugurlandi-1466774750