Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Covid-19 hastalığıyla mücadelede yeni bir safhaya geçtik. İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir" açıklamasını yaptı. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz meselesine ilişkin, "Ortada diyalogla çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Ancak hakkaniyete uygun tekliflerle karşımıza gelinmelidir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 3 saat 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Tedbirlerin amacı en başta virüs taşıyan vatandaşlarımız olmak üzere, halkımızı korumaktır.

Salgına karşı yapılan en etkili tedbir temizlik, maske ve mesafedir. Milletimizi bu hususlarda dikkat etmeye davranıyorum.

Türkiye salgının en başından bu yana tedbirler açısından küresel çapta örnek olacak konumdadır. Hamdolsun devletimiz her konuda güçlüdür.

Kendi aşımızı üretme yolunda hızla ilerliyoruz. 8 aşı çalışmasından 2'sinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı.

Covid-19 hastalığıyla mücadelede yeni bir safhaya geçtik. Elde edilen tecrübeye ve katedilen mesafeye göre yeni stratejiler geliştiriyoruz.

65 YAŞ VE ÜSTÜNE SEYAHAT KISITLAMASI SİNYALİ!

Restoranların denetimi sıkılaştırılacak. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadığı daha sıkı takip edilecektir. İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir."

Salgının varlığını haftalar sonra kabul eden BM, tedbirlerin alınması konusunda yeterli olmadı.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin ayak sesleri daha yüksek tonda duyulmaya başladıkça ülkemize müstemleke gözüyle bakanların telaşları da artıyor.

Doğu Akdeniz sorununda birkaç ülkenin çıkarını korumak için hakikatlere sırtlarını dönenler var.

Ortada diyalogla çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Ancak hakkaniyete uygun tekliflerle karşımıza gelinmelidir.

Gerilimden ve husumetten beslenen bir avuç muhterisin, siyasi ve ekonomik kazanç için ülkelerini felakete sürüklemelerini istemeyiz.Biz kimsenin hakkına, hukukuna, onuruna el uzatmıyoruz. Sadece kendi hakkımıza, hukukumuza, kazanımlarımıza saygı gösterilmesini istiyoruz."