Önceki dönem Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e yalan ve iftira dolu haberler yaptığı için cezaevine giren İbrahim Kaya’ya ikinci şok. Geçtiğimiz haftalarda mülkiyeti Torbalı Belediyesi’nde olmayan atık haldeki halı saha ve metruk yapıyı bölgedeki vatandaşların ve muhtarların imzalı talebi sonrası yıkan Torbalı Belediyesi’ni ‘belediye tesisini yıkıp, hurdaları usulsüzce hurdacıya sattığı’ yönünde iftiralarla itham edip, haber yapan İbrahim Kaya hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Torbalı Belediyesi gerekli suç duyurusunda bulunarak ‘Basın yoluyla iftira’ suçundan Kaya’nın cezalandırılmasını talep etti.

FUHUŞ YAPILAN YERİ YIKTI

Kaya’nın yaptığı yalan ve çirkin iftiralarla dolu haberde belirtildiğinin aksine yıkıma konu metruk yapı ve üzerindeki halı saha kalıntısının Torbalı Belediyesi’ne ait olmadığı Beranova İnşaat şirketine ait olduğu öğrenildi. Öte yandan virane durumdaki terk edilmiş yapıda muhtarlık, jandarma ve muhtarlardan gelen şikayetlerden uyuşturucu ve fuhuş amacıyla kullanıldığı da öğrenildi. Encümen kararıyla yıkılan metruk yapı belediyenin olmadığı ve bir firmaya ait olduğu için hurdaların belediye tarafından değerlendirilemediği gibi satılması da söz konusu olmamasına rağmen söz konusu haberde yer alan ‘300 bin TL değerindeki hurdanın usulsüz bir şekilde satıldığı, belediye personelinin usulsüz satış yaptığı’ iddiaları da çürüyor. Öte yandan hurdaların 3 bin 500 kilo olduğu piyasa değerinin de bahsedildiği gibi 300 bin lira değil 7-8 bin lira civarında olduğu öğrenildi.

CEZA ALMASINA KESİN GÖZLE BAKILIYOR

Torbalı Belediyesi bu çirkin iftiralara sessiz kalmayarak suç duyurusunda bulundu. TCK’nın 267’inci maddesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 25’inci maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunan Torbalı Belediyesi şüpheli İbrahim Kaya’nın cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını talep etti. Kaya’nın bu soruşturma kapsamında ceza almasına kesin gözle bakılıyor.