Sağlıklı beslenmenin en önemli unsurlarından olan balık, artık sofralarda değil, seyirlik tezgahlarda boy gösteriyor. Havaların soğumasıyla avlanmada yaşanan sıkıntı, fiyatlara da yansıdı. Torbalı’daki balık tezgahlarında etiketlerde yazılı olan rakamlar, artık vatandaşın balık yeme hevesini bitirme noktasına geldi. İnsanların balık fiyatlarını öğrendikten sonra ürünleri seyrettiğini, ardından çekip gittiğini anlatan balıkçılar, “Tezgahlarımız, satış yaptığımız tezgahlar olmaktan çıktı, seyir tezgahı oldu” ifadesini kullandı.

DENİZ LEVREK, 85-120 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR
Balıkçı esnafı, fiyatlardaki yükselişten satıcı olarak kendilerinin de çok rahatsız olduğunu söyledi. Hal çıkışı rakamların yüksekliği nedeniyle perakende satışların bu kadar yüksek olduğuna vurgu yapan esnaf “Havalar soğudukça, fiyatların arttığını biliyoruz. Şu günlerde rakamlar arttı. Fakat halkın alım gücünün zayıflaması nedeniyle balık tüketmek, dar gelirliler ve orta direk için zorlaştı. İnsanlar tezgahlarımızda gerekli incelemeyi yapıyor ama balık almadan gidiyor. Bu durum, bizleri kahrediyor” dedi.

EN PAHALI BALIK BARBUN; EN UCUZU İSTAVRİT
Tezgahlarda en pahalı balık, her zaman olduğu gibi barbun… Kilosu 200 liraya kadar çıkan barburu, 180 lirayla tavuk balığı izliyor. Somon 150 liralık etiket taşırken, deniz levrek, uzunluğuna göre 85-120 lira arasında değişiyor. Deniz çipura 90 liraya satılırken, uskumru, granyos 85 lira, çinekop, mırmır, topan kefal 70, istavrit 35 liradan alıcı buluyor. Sardalya 45 liraya yükselirken, hamsi de 40 liralık etiket taşıyor.