1 Mayıs İşçi Bayramı, resmi adıyla Emek ve Dayanışma Günü için Torbalı Vatan Partisi İlçe Başkanlığı bir basın açıklaması yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklama İlçe Başkanı Muzaffer Yıldırımer imzasıyla yayınlandı.

İşte Vatan Partisi'nin 1 Mayıs açıklamaları:

 Vatan Partisi Torbalı İlçe Örgütü olarak, öncelikle  sağlık çalışanları, ve üretmeye devam edenler olmak üzere,tüm emekçilerin  1 Mayıs,Uluslararası,Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü  kutlu olsun !
 1 Mayıs 2020'nin, korona  belasıyla birlikte iyice derinleşen ekonomik sorunlardan köklü çözümlerle çıkışın başlangıcı olmasını diliyoruz.Bu zorlu süreci, ulusal  dayanışma ve  üretim devrimi ile aşacağımızı, bir kez daha ilan ediyoruz.
 Bunu yaparken büyük resmi görmemiz gerekiyor. Yaşadıklarımız, vahşi kapitalist-emperyalist sistemden bağımsız değildir.Sağlık, eğitim, sosyal güvenlik gibi kurumları ve stratejik üretim tesislerini özelleştirip bir avuç patronun büyük paralar kazanmasına feda eden,özelleştirmeci, yağmacı  neo liberal soygun düzenleri, yaşlılarını bile koruyamayıp,huzur evlerinde on binlercesini öldürmüş, yüz binlerce yoksulu ve işsizi sokaklarda ölüme terk etmiştir.   Bu bir iflastır. Vahşi Kapitalist -emperyalist sistem  İnsanlık ve emek düşmanı olduğu gibi yeşile,doğaya yaptığı kötülüklerle, diğer canlılara da dünyayı yaşanmaz hale getirmiştir. Vatanımızı bölmek için yarım 
 asırdır her türlü entrikayı çevirmektedir.  Emek savaşı aynı zamanda Emperyalizme karşı vatan savaşının ta kendisidir.
Bugün,hem Türkiye, hem de  dünya emekçi ve üreticilerinin önündeki temel görev,bulundukları alanlarda kamucu, halkçı,bilimsel sosyalist  talepler etrafında tek yürek ve  tek yumruk olmalarıdır. Sadece sendikalarda  örgütlenmek yeterli olmayacaktır. 
  Korona salgını ve ekonomik krizin can yaktığı bu koşullarda, ülkemizin üretim devrimi programını uygulaması  mecburiyet halini almıştır. Bunu yaparken ekmek teknelerimizi korumak  talebi de öne çıkmalıdır. Kapanan her iş yeri ve  susan makineler milyonlarca yeni işsizlik ve açlık felaketi demektir.
 Sadaka ekonomisi sorunları çözmeyecektir. İstihdam esasına dayanan  kamucu ve halkçı üretim politikaları her alanda uygulamaya geçirilmelidir.
 İşçi sınıfı ve  gerçek üreticilerin sadece sendika ve kooperatiflerde örgütlenmesi yeterli değildir.Tüm çalışanların  ortak çıkarlarının savunulması, ortak , öncü siyasi iradeyi temsil eden bir parti ile mümkündür.Bugün bu siyasi iradeyi kararlılıkla mücadeleye taşıyacak  birikim, donanım ve güce sahip olan Vatan Partisine üye olup, görev almak, mazlum milletimizi ve emekçileri kurtuluşun limanına taşıyacaktır.
 Bu 1 Mayısta ülkemizi yönetenlere sesleniyoruz. 
Ücretsiz izin dayatması ve  zorunlu ara buluculuk sistemine son verilmelidir.
 Salgın nedeniyle sadece Torbalı'da 1200 iş  yeri kapanmıştır. Türkiye ortalaması da bunun altında değildir. Başta işsizler olmak üzere,Dükkanını  açamayan, kuaför,lokanta, kahveci, fotoğrafçı gibi  küçük esnaflara destekler verilmeli kolaylıklar sağlanmalıdır Küçük ve orta ölçekli sanayicilerimiz desteklenmeli, salgın bahanesiyle işten atmalara son verilmelidir. Üreten çiftçimize  ve hayvancımıza yeterli imkanlar ve destekler sunulmazsa, koronadan daha da tehlikeli olan açlık felaketi ile karşılaşmamız kaçınılmaz olabilir.
 Vatan Partisi Torbalı İlçe örgütü olarak, bu 1 Mayıs İşçi Bayramını  ön cephede  canı pahasına çalışan sağlık emekçileri ve üretim ordusu başta olmak üzere,diğer çalışanlara armağan ediyor. tüm dünya işçilerinin ve mazlum milletlerin   bayramını  tekrar kutluyoruz.
(Muzaffer Yıldırımer-Vatan Partisi Torbalı İlçe Başkanı)