Türk Kızılayı Torbalı Şubesi hizmet binası açılışını bugün gerçekleştirdi. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen açılış törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Kızılayı Torbalı Şube Başkanı Ömer Günaydın, “Biz Kızılay’ı çocukluğumuzdan biliriz. Türkiye’nin 154 yıllık bu dev çınarı nerede yardıma ihtiyaç duyan biri varsa din, dil, ırk, mezhep ayırt etmeksizin yardımına koşar. Torbalı’da da el birliği ile güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Türk Kızılayı’nın ilçemizde kurulmasında bizlere destek veren başta sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger ve AK Parti İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya olmak üzere, ilçe kaymakamımız sayın Ercan Öter’e, Belediye Başkanımız sayın Mithat Tekin’e ve siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

KAYA, “TORBALI’MIZA HAYIRLI OLSUN”

Açılış töreninde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Türk milletinin göz bebeği olan Türk Kızılayı, tüm dünyada yaptığı çalışmalarla göğsümüzü kabartıyor. Milletimizin destekleri ile kurulan bu güzide kurumumuzun Torbalı şubesini açıyoruz. Başta Torbalı Şube Başkanımız sayın Ömer Günaydın ve yönetimi olmak üzere tüm Torbalı’mıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

KÖŞGER: “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Açılış töreninde konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Türk Kızılayı tam 154 yıldır Türk milletinin destekleri ile tüm dünyada mazlum ve mağdurların yanında. Hiçbir ayırım yapmadan herkese yardım elini uzatan Türk Kızılayı, milletimizin hamiyetperverliğini tüm dünyaya gösteriyor. Türk Kızılayı’nın Torbalı’da kurulmasında değerli başkanımız sayın Ömer Günaydın başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kadar kısa sürede bu şubenin hizmete girmesi değerli başkanımızın şevvalliğini gösteriyor. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

İMAM HATİP CAMİİNİN TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Türk Kızılayı Torbalı Şubesi’nin açılışının ardından hayırsever iş insanı Mehmet Ertürk tarafından ilçemiz Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine yapılacak uygulama camisinin temel atma töreni ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Harun Şenözüar'ın ismini taşıyan kütüphanenin açılışına katıldı. Köşger daha sonra ilçede bulunan Torbalı'da faaliyet gösteren PHILSA ve Bambi Yatak fabrikalarını ziyaret etti. Köşger’e ziyaretlerinde İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin de eşlik etti.