Torbalı Ticaret Odası; uzaktan eğitime geçildiği eylül ayında düzenlediği kampanya ile işadamlarını uzaktan eğitime destek için ‘Bir Tablet de Sen Bağışla’ Kampanyası başlatmıştı. TOBB ve sanayi kuruluşlarının desteği ile 100 öğrenci ile ilçedeki EBA iletişim noktaları bilgisayar ve tablet ile buluşmuştu. Önceki gün Torbalı Ticaret Odası Adnan Öztaş Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende ilçedeki bir sanayi kuruluşunun desteği ile 100 tane daha dizüstü bilgisayar ailelere ulaştırıldı. Törene; Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Jandarma Komutanı Emre Balcı, Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Aktaş, İlçe Sağlık Müdürü Göksel Aslan, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Başkan Yardımcısı Bekir Söyler ve öğrencilerin velileri katıldı.

200 NOKTAYA ULAŞTI

Daha önce TOBB’un gönderdiği bilgisayarları köylerdeki EBA noktalarına ulaştırdıklarını ve burada yüzlerce öğrencinin bu hizmetten faydalandığını ifaden eden Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, “Uzaktan eğitime ulaşmakta zorlanan öğrencilerimizi sevindirmenin, eğitime daha kolay ulaşmalarını sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta 100 öğrencimize dizüstü bilgisayar hediye eden firmamız ve Torbalı Ticaret Odamıza teşekkür ediyoruz. Bu tören ile birlikte Ticaret Odamızın dağıtımını yaptığı tablet ve dizüstü bilgisayar sayısı 200’ü buldu. Bu töreni tüm duyarlı işadamlarımıza örnek olması adına düzenledik ve herkesi ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen TTO Başkanı Olgun, “Torbalı Ticaret Odası olarak öğrencilerimize destek olmak amacıyla ilk olarak 2020’nin Eylül ayında kampanya başlatmıştık. Bu kampanyamızı başlattığımızdan beri destek olan üyelerimizin tablet bağışları peyderpey ihtiyacı olan öğrencilerimize vermiştik. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirlediği isimlere yeni veya az kullanılmış tabletlerini ulaştırdık. Bugünkü dağıtılan dizüstü bilgisayarlar ile birlikte 200 aileye veya EBA noktasına ulaşmış olduk. Pandemi sürecinde oda olarak elimizi taşın altına koyduk. İlçedeki sosyal sorumluluk projelerinin hepsinde katkı koymaya özen gösteriyoruz. Bu vesileyle de bir kez daha geleceğimiz olan öğrencilerimiz adına herkese bir bilgisayar veya tablette sen bağışla diyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.