Torbalı Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı bugün gerçekleşti. BKM’de gerçekleşen meclis toplantısının gündemi Cuma günü gerçekleşen deprem oldu. Başkanlıktan ve komisyonlardan hehrangi bir önergenin gelmediği mecliste söz alan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, deprem sürecinde yaşananları, belediye binasını, İzmir halkının fedakarlığını ve yapılacak olan yeni belediye binasından söz etti. Torbalı’daki müteahhit ve mühendislere ayrı parantez açan Başkan Uygur, Torbalı’daki binaların sağlamlığından dolayı onlara teşekkür etti.

İZMİR HALKI TARİH YAZDI

Cuma günü çok büyük bir felaket yaşadıklarını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Allah bir daha benzer bir şey yaşatmasın. Bu deprem İzmir tarihinin en büyük depremiydi. Çok sayıda bina çöktü. Vatandaşlarımız vefat etti. Torbalı Belediyesi olarak biz de bu süreçte valiliğimiz, kaymakamlığımız ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile koordine bir şekilde elimizden geleni yaptık. Konaklamalar için konteyner, yatak, battaniye ve yine bizden istenilen diğer araç-gereçlerle destek olduk. Burada İzmir halkına da ayrı parantez açmak istiyorum. İzmir halkı gerçekten duyarlılığıyla ön plana çıktı. Kimi evinden yemeğini getirdi, kimi cebindekini verdi. Herkes elinden gelenin fazlasını yaptı. Hatta bugün Torbalı’dan bir esnaf, önümü kesip dayalı döşeli dairesini bir depremzedeye vermek istediğini söyledi. Bunlar çok güzel şeyler” ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİTLERE TEŞEKKÜR

Torbalı’da herhangi bir yıkımın olmadığını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Torbalı’da çok şükür herhangi bir yıkım, çökme durumu söz konusu değil.  Geçmişten gelen belediyenin uyguladığı politikalar, müteahhit, mimarlar ve mühendislerin görevlerini hakkıyla yapmaları, yönetmeliklere uyulması faciaların önüne geçti. Kentsel dönüşüm ilçemizde doğru uygulandı. Bu anlamda binalarımıza güveniyoruz. Tekrardan müteahhit, mühendis ve mimarlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca şuan ki mevcut binalarda da incelemeler sürüyor. Bugün kaymakamlığımıza da şoförleriyle birlikte 10 araç tahsis ettik. Evde Bakım Birimimiz gelen taleplere hızla yetişiyor” şeklinde konuştu.

AĞIR HASARLI

Tahliye edilen belediye binasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Uygur, “Orası sulak bir alandı. Belediye inşaatı bölgede başlayınca aylarca temel çalışması yapıldı ve suların çekilmesi sağlandı. Ancak sonraki yıllarda sular kurumadı ve tekrar kaynamış. Bu durum haliyle demirleri eritince sarsıntıda kolonlar ciddi zararlar gördü. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri binanın çok zarar gördüğünü söyledi. Güçlendirme çalışmasının da yeterli olamayacağı dendi. Bu nedenle hafta sonu belediyemizi taşıdık” dedi.

UYGUR: YENİ BİNANIN İHALESİ ŞUBAT’TA

Yeni belediye binası için şubatta ihalenin gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Uygur, “Yeni Belediye binamızın ihalesi şubat ayında yapılacak. Meydan, pazaryeri ve otoparkıyla birlikte çok büyük bir proje bu. Önce belediye binamızı tamamlayıp ardından diğer yerlerin çalışmalarına başlayacağız. 1 yıl 2 ay gibi bir sürede inşaat tamamlanacak ve yeni yerimize taşınacağız. Bu taşınma sürecinde bazı sistemsel aksaklıklarımız oldu. Bunun için de vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Bugün itibariyle tüm işlemleri BKM’de gerçekleşmeye başladı” ifadelerini kullandı.