Torbalı Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı bugün Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleşti. İmar Komisyonu’ndan gelen raporların ve başkanlıktan gelen önergelerin görüşüldüğü meclis öncesi, Suriye’nin İdlib kentinde hayatını kaybeden şehit askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Hayatını kaybeden şehit askerlere rahmet, yaralanan askerlere de şifa dileyen Başkan Uygur ayrıca Pazar günü kutlanacak olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınların kadınlar gününü kutladıktan sonra meclis toplantısını başlattı. Öte yandan Başkan Uygur, meclisteki kadın meclis üyelerine de çiçek armağan etti.

CUMHUR İTTİFAKI İSTEDİ UYGUR ONAYLADI

Mecliste görüşülen maddelerden birini Deprem ve Afet Komisyonu önergesi oluşturdu. Deprem ve Afet Komisyonu’na Sedat Eren, Emre Tezcan, Mehmet Baykara, Cevdet Sardık ve Özkan Altun seçildi. Genel olarak sakin geçen meclis toplantısında Cumhur İttifakı grubu meclis üyelerince 5 meclis önergesi verildi. Meclis bünyesinde doğalgaz, kentsel dönüşüm ve engelliler komisyonlarının kurulmasını isteyen Cumhur İttifakı bünyesindeki meclis üyeleri Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının ilçede bir yere verilmesini ve meclislerin canlı yayınla yayınlanmasını önergeyle talep etti. Başkan Uygur bu önergelere sıcak bakarak önümüzdeki ayın meclisinde görüşülmesini istedi. Meclisçe de onaylanan bu maddeler nisan ayı meclis toplantısında imzalanacak.

KADIN SIĞINMA EVİ TALEBİ

Öte yandan Torbalı Belediyesi’nin bağımsız meclis üyesi olan İlknur Demirtaş da kadın sığınma evi, kreş ve etüt merkezi taleplerini meclise sundu. Başkan Uygur ilçede zaten kadın sığınma evi olduğunu, yasalar nedeniyle bunun yerinin kimseyle paylaşılmadığını ancak dileyen kadın ve çocukların buradan belediyeye başvuru yaparak yararlanabileceğini kaydetti. Kreş için de çalışmalarının olduğunu Uygur ayrıca hatırlattı.