2018 yılında TRK Group tarafından satın alınması sonrası hızlı bir yükseliş gösteren Karakuyu'da bulunan zeytinyağı devi Verde, 2020 yılı Türkiye zeytinyağı ihracat şampiyonu oldu.

Marka lansmanında 2020 yılı hedefleri arasında ihracat şampiyonluğu da olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başbuğ:

‘Hedefimizi gerçekleştirmiş olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Zorlu pandemi sürecinde ekibimizle sıkı çalışıp, ülkemize olabildiğince çok katkı sağlamaya çalıştık. Türkiye, zeytin ve zeytinyağı sektöründe çok önemli bir konumda. Ülkemizi daha ileri seviyelere taşımak da bizim vizyonumuzun bir parçası. Firma 2018 yılında satın alındığında hedefimizi zirve olarak belirledik ve buna bağlı olarak vakit kaybetmeden yatırımlarımıza başladık. Bu şampiyonluk da doğru yatırımlarımızın bir göstergesi niteliğinde. Halen de yatırımlarımız sürüyor. Türkiye’de zeytinyağı ihracatının zirvesinde yer aldığımız gibi iç piyasada da adımızdan Verde markasıyla söz ettirmeye başladık. Güçlenerek yolumuza devam ediyoruz.’ ifadelerinde bulundu. Kuruluşunun 25.yılına yakışır bir başarı olduğunu ifade eden Başbuğ, “Topraklarımızın bereketine, çalışma arkadaşlarımızın emeğine, milletimizin sevgisine inandık ve başardık.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

ÜRETİM KAPASİTESİYLE DE ZİRVEDE

2020 zeytinyağı ihracat şampiyonu Verde Yağ, 1996 yılında İzmir’in Torbalı ilçesinde kuruldu. 25.yılını kutlayan, tarihinde birçok başarılar bulunan ihracat devi, 2018 yılında TRK Group tarafından satın alındı ve kısa süre içinde zeytinyağı sektöründe üretim lideri haline geldi. Günlük 350 ton zeytinyağı rafine kapasitesi ile Türkiye’nin açık ara en büyüğü olup, Dünya’nın ise sayılı tesislerinden biri haline geldi. Lider firmanın sahibi TRK Group, zeytin sıkımında da Dünya’nın en üç büyük tesisisinden biri olacak tesisin inşasını sürdürüyor. İhracat hedeflerini kısa sürede gerçekleştiren Verde, Türk ekonomisine ve istihdamına da ciddi katkılar sağlıyor. İç pazar üretimine de hız kesmeden devam eden Verde, Türk zeytinyağını Dünya mutfaklarına servis etmenin yanında Türk mutfaklarının da vazgeçilmezi olmayı hedefliyor.