Türk Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği bugün Metropark Kafe’de basın açıklaması yaptı. Gerçekleşen basın açıklamasına  Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu  Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, Türk Eğitim Sen Torbalı Temsilcisi Koray Ayyılmaz ve yönetimi de katıldı. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yetkili sendika olmak için gerekli üye sayısını toplayan ve ilçede birinci sendika olmayı başaran Türk Eğitim Sen Torbalı  bünyesine 473 üye bulunduruyor. Son 4 yılda yüzde 66’lık bir artış ile ilçede birinci sendika olmayı başardıklarını ifade eden Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu  Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir,  “Sendikaların mutabakat süreçleri 15 mayıs  itibari ile başladı. Türkiye çapında gelen verilere göre sendikamız geçtiğimiz yıla göre 40-50 bin civarında artış gösterdi. Bugün geldiğimiz noktada eğitimde değişikliklerden kaynaklı birçok sorun meydana geliyor. Sistemin kendi işini kendisi yapması gerekiyor.

YÜZDE 35’LİK  DEVASA BİR ARTIŞ

Ehliyet ve liyakat kimdeyse onların yönetmesi gerekiyor. Türk Eğitim Sen kurulduğu günden itibaren söylediği, Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız çizgisinden ayrılmayarak hak bildiği yolda hakkı tutup kaldırmak adına sadece sizler için varız. Devletimizin kanunlarının çevresinde öğretmenlerimizin özlük haklarını güçlendirmek için çaba sarf ediyoruz.  Bu gayretimizin sonucunda   Torbalı’da da arkadaşlarımızla birlikte yüzde 35’lik  devasa bir artışla 473 eğitimci arkadaşımızın takdirini kazandık. Böylelikle Torbalı’da birinci sendika olmayı başardık. Emeği geçen tüm arkadaşlara ve başta gece gündüz çalışan yönetim kurulu üyelerimize çok  teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AYYILMAZ: TORBALI’DA YETKİLİ SENDİKA TÜRK EĞİTİM SEN’DİR

Türk Eğitim Sen Torbalı Temsilcisi Koray Ayyılmaz yaptığı açıklamada “Türk Eğitim Sen 2021-2022 mayıs ayları arasında yüzde 35’lik 4 yıllık süreçte ise yüzde 66’lık üye artışı, 473 üyesi ile Torbalı ‘da eğitim çalışanlarının yetkisini almaya hak kazanmıştır. Torbalı’da eğitim iş kolunda 15 Mayıs 2022’den itibaren yetkili sendika Türk Eğitim Sen’dir   Bu süreçte üyelerimizin iyi gününde de kötü gününde de yanında olduk. Üye arkadaşlarımızın sosyal yaşantılarında destekleyici işbirliği ve indirim anlaşmaları yaptık. İhtiyaç duyduklarında sendika avukatımızın desteğiyle hukuksall danışmanlık sağladık. Üyelerimizle bir araya gelmeyi hedeflediğimiz etkinlikler yaptık, Sendikal birlikteliğimiz ve gücümüzü her alana yansıttık. Yetkili sendika olmanın sorumluluğuyla sendika ayırt etmeksizin Torbalıdaki bütün eğitim çalışanları için mücadele edeceğiz. Hatırlatmak isteriz ki ; Türk Eğitim-Sen olarak; Hep Adaletten, doğrudan ve haktan yana olduk. Nefis yapmadık gurur yapmadık,alçakgönüllü bir şekilde hep Allah rızası aradık. Ekmek kavgamızı adam gibi yaparken,Türkiye sevdamız kırmızı çizgimiz oldu. Davamız hak,mücadelemiz kutlu ve şerefli dedik. Yorulmadan yılmadan,çekinmeden,anlatmaya insan kazanmaya devam ettik... Ne mutlu bizlere ki,inanmış Türkiye Sevdalılarının sayısı her geçen gün büyüyor,sağlamadımlarla ülke genelinde yetkili sendika olma yolunda ilerliyoruz. Eğitim çalışanşarımıza 2023 toplu sözleşme yılı olduğuna hatırlatarak topu sözleşmede yine bir hayal kırıklığı yaşamamak için Güven Kapısı Türk Eğitim Sen'i ve Türkiye Kamu Seni ülke genelinde yetkili kılmak için üye olma ve birliktelik çağrısında bulunuyor, yetkili sendika belirleme sürecinin ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.