Başkan Soyer, ilçe turlarını Küçük Menderes Havzası'ndaki Torbal’da sürdürdü. Torbalı'da Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarını inceleyen, CHP ve İYİ Parti ilçe örgütlerini ziyaret eden, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tunç Soyer'e, eşi Neptün Soyer de eşlik etti. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı programda, Torbalı Belediye Başkan Vekili Mithat Tekin yer aldı. Küçük Menderes Havzası’nda çevre kirliliğini önlemek ve havzanın temizliğini sürdürülebilir hale getirmek için ilçeye hizmet eden Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi’ni ziyaret eden Başkan Soyer, Ayrancılar’daki tesisle birlikte ilçedeki iki arıtmanın kapasitelerinin artırılması için çalışmaların başladığını müjdeledi. Kapasite artırımına gidilmesi ile evsel atıklarla birlikte sanayi atıklarının da toplanarak tesise iletilmesinin sağlanacağını belirten Soyer, 2022'de Küçük Menderes'in temiz akacağını ve Pamucak'ın kurtulacağını söyledi.

“TORBALI'YA ÇOK BÜYÜK BİR HİZMET”

Hem İzmir hem de bölge için çok önemli bir projenin hayata geçeceğini ifade eden Başkan Soyer, “Bugün birçok yer gördük, çalışma yaptık arkadaşlarımla beraber ama en güzel haber şu ana kalmış oldu. 21 bin metreküp hacmi olan Torbalı arıtma tesisimizin 58 bin metreküpe çıkması ile ilgili süreçler tamamlamak üzere. Önemli olan şey şu ki; Torbalı'da tüm sanayi atık suyu da arıtılmış olacak. Dolayısıyla Menderes temiz akacak ve daha iyisi Pamucak kurtulmuş, denizimiz kurtulmuş, havzamız kurtulmuş olacak. Çok uzun süredir yaptıkları çalışmalardan dolayı İZSU Genel Müdürümüz başta olmak üzere tüm çalışanlarımızı kutluyorum. Çok kıymetli bir çalışma. En kısa sürede temelini atacağız. İhaleleri tamamlandı. 2022 içinde de Torbalı'ya çok büyük bir hizmeti getirmiş olacağız” dedi.

KAPASİTE ARTIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Küçük Menderes'in daha temiz akması, çevre kirliliğini önlemek ve havzanın temizliğini sürdürülebilir hale getirmek için ilçeye hizmet eden Torbalı ve Ayrancılar atıksu arıtma Tesisleri'nin kapasitesini artırıyor. Hem yaz hem de kış döneminde verimli bir şekilde arıtma yapan tesislerde kapasite artırımına gidilmesi ile evsel atıklarla birlikte ön arıtması yapılmış sanayi atıklarının da arıtılması sağlanacak. Önümüzdeki günlerde yapım çalışmalarının başlayacağı Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi 21 bin metreküp kapasiteden 58 bin metreküp kapasiteye çıkarılacak. Ayrancılar Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini günlük 7 bin metreküpten 25 bin metreküpe çıkaracak kapasite artırımı için ise önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkılacak. 2022 yılı içerisinde ek tesisler devreye alınmış olacak. Böylece Küçük Menderes daha temiz akacak. Kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ile beraber Torbalı atık su alt yapısı tamamen yenilenecek. Hem çıkan su tarımda kullanılacak, hem de Pamucak’tan denize temiz su akacak.

CHP VE İYİ PARTİ'Yİ ZİYARET ETTİ

CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın ve yönetimiyle bir araya gelen Soyer, ardından İYİ Parti Torbalı İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu'na ziyarette bulundu. Künarlıoğlu, hizmetler için Başkan Soyer'e teşekkür etti. Soyer, “Türkiye bir yangın yeri ve vatandaş çok mağdur. Özellikle esnaf hakikaten kan ağlıyor. Çok büyük sıkıntılar var. Tekrar kapanmalar gündeme geliyor, Cumartesi günleri de devreye girdi. Döviz aldı başını gidiyor, faizler yükseliyor, işsizlik artıyor, suç oranı artıyor. Gerçekten bir yangın yeri. Bu yangın çok insanın canını yakıyor. Bizim dostlarımızla beraber yürümemiz lazım. Şu anda iktidardan umudu kesen vatandaş çare arayışında. Bizim onlara çare olduğumuzu anlatabilmemiz lazım. Bu da hakikaten çok güçlü bir dayanışmanın mümkün olmasıyla gerçekleşebilir. 20 senelik bir iktidar, kurumsallaşmış bir vaziyette. İşimiz hiç kolay değil. Sınırlı kaynaklarla, güç koşullarda, havuz medyamız yok, kaynaklarımızın sınırı var. Dolayısıyla zor bir durum. Ama milletimiz; en büyük gücümüz o, seslerine kulak vermeliyiz. Onları dinlemek, derdine derman olmak, sorunlarını çözmek zorundayız. En büyük gücümüz o, belki de tek gücümüz o. Sahip çıkabilir, dertlerine derman olabilirsek işte o zaman aydınlık bir geleceğe hep beraber yürüyeceğiz. Dostların birlikteliğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Üzerimize ne düşürse yapmaya hazırız. Beraber yürüyoruz, sonuna kadar beraber yürümeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki milletin basireti, sağduyusu galip gelecektir. Bu memleket çok daha iyisine layık” dedi.

ESNAFI ZİYARET ETTİ

Torbalı Kazım Dirik Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Soyer, vatandaşın sorunlarını dinledi. Beraberindeki bürokratlarla sorunlara yerinde çözüm üreten Başkan Soyer, Torbalı Çaybaşı İtfaiyesi'ni de ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse'den bilgi aldı. Başkan Soyer, buranın ardından Özbey Kaplancık yolu köprüsünü açtı. Mevcut köprünün dar olması ve araç geçişinde sıkıntı yaşanması nedeniyle yıkılarak yenisi yapılan köprü hakkında bilgi alan Soyer'e, vatandaşlar çiçekle teşekkür etti. Başkan Soyer, Keyfipedal Torbalı bisiklet grubuyla da fotoğraf çektirdi.