İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer muhtar toplantılarına merkeze uzak ilçelerde devam ediyor. Tunç Soyer geçen yılın Aralık ayında yaptığı Kınık ziyaretinin ardından bugün Torbalı’ya geldi. Seyyar makam aracıyla Torbalı’ya gelen Soyer, önce eğitimini tamamlayan üreticilere küçükbaş hayvan dağıtım törenine katıldı ardından Torbalı’daki muhtarlarla BKM’de bir araya geldi. BKM’de düzenlenen toplantıda Soyer muhtarların talep, öneri ve şikayetlerini tek tek dinleyerek not aldı. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da toplantıda yer aldı. Bazı sorunların muhatabı olan Uygur, büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda olan şehir içi güzergah sorunu için de sert konuştu.

90 DAKİKA UYGULAMASI

Soyer yurttaşların sorunlarını yerinde tespit etmek ve bu sorunlara hızla çözüm üretmek amacıyla bu toplantıları düzenlediklerini söyleyerek, “Ben ve belediyemizin tüm üst düzey yöneticileri sizlerin huzurunuzdayız. Derdiniz, isteğiniz ne varsa doğrudan bizlere söyleyin” dedi. Muhtarlar genel olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını belirtti. Toplantıda öne çıkan talepler kanalizasyon, mezarlık duvarlarının çevrilmesi, dere temizlikleri, kanalizasyon problemleri ve üretim yollarının asfaltlanması şeklinde sıralanırken bazı ara başlıklar sevindirici müjdelerin duyulmasına neden oldu. Bunlardan biri Ayrancılar’daki 90 dakika uygulaması oldu.

İZTAŞIT VE TERMİNAL MÜJDESİ

Ayrancılar Mahalle Muhtarı Veysel Yeşilyurt’un talebi olan ‘Ayrancılar 90 dakika kapsamına alınsın’ isteği Soyer’den jet talimatı getirdi. ESHOT Genel Müdürlüğü’ne anında talimat veren Tunç, Ayrancılar’ı bu kapsama aldırdı. Atatürk Mahallesi gibi bazı mahallelerin şehir içi ulaşımından yararlanamadığını ifade eden Atatürk Mahalle Muhtarı Remzi Avcı’nın talebi için söz alan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “189 tane dolmuş iki güzergahta çalışıyor. Böyle bir şey olmaz. Bu araçlar canı istediğinde giriyor, canı istediğinde çıkıyor. Zabıtamızın da denetleme yetkisi yok.  İki tane verimli hat var ve bu iki tane hatta 189 minibüs giriyor ama Atatürk, Karşıyaka ve Muratbey mahallesine kimse girmiyor. Buralar da güzergah yok. Böyle şeyleri çalışırken mutlaka bizimle konuşun, bize danışarak karar alın bu bir faciadır” dedi. Uygur’un hedefindeki isim olan ulaşım koordine merkezinin yöneticisi ise ilçedeki kooperatiflerin kendilerine İZTAŞIT uygulaması için geldiklerini ve bu doğrultuda adım atacaklarını böylelikle ilçede de yeni güzergahların faaliyete geçeceğini kaydetti. Öte yandan terminal için de Başkan Soyer söz verdi.

BÜROKRATLAR KATILDI

Toplantının sonunda yeniden söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer muhtarlara teşekkür ederek “Yapılması gerekenleri sizden duyduk, eksikliklerimizi gördük. Kanalizasyonun açığa akmasını kabul etmemiz mümkün değil. En öncelikli işimiz bu alacak. Üretim yollarıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Acil olanından başlayarak yapacağımızdan kuşkunuz olmasın” dedi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları Yıldız Devran, Aysel Özkan, Eser Atak, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi’nin bürokratları katıldı.