Torbalılı tanınmış bürokratlardan Cenk Sarıgöl'ün eşi Tuğba Sarıgöl uzun yıllardır geleneksel sanatlarımızdan TEZHİB üzerine çalışmalar yapıyor. 2020 yılının Haziran ayında Ankara’da eserlerinin sergileneceği bir sergi açılacaktı fakat COVİD-19 pandemi tedbirleri kapsamında bu sergi normalleşmenin beklenmesi kararı ile ertelendi. Tuğba Sarıgöl, 14 ayda tamamladığı son eseri ise Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu seneki 2021 duvar takvimi için seçilen 12 eserden birisi oldu. Her ay için bir eserin kullanıldığı takvimde bu eser 2021 Haziran ayının bulunduğu sayfada kullanıldı.

Eserin Hüsn-i Hat'ı Türkiye'nin önemli Hattatlarından Nihat Kağnıcı'ya ait. Klasik Türk tazında işlenmiş tezhib desenler ve çizimlerin çerçevelediği hüsn-i hatta ise "Zü'l Celali ve İkram" (Önce Kahır sonra ikram) yazmakta. Tezhib ise kelime manası ise 'Altınlamak, bezemek' olarak geçmektedir.

Yunus Emre'nin piri Taptuk Emre bunu şu şekilde açıklamış; Aşk yoluna çıkmak ise niyetin vuslata ermek ise gönlündeki, Bela ile imtihan edilirsin. Biz 'çalap'deriz ; Her daim Allah’tır gönülde adı. Amma onun bir adı da 'Zü’l celal-i ve’l-ikram’dir.' Kişi ister ki hemen cemalini göre, O güzellik karşısında mest ola. Ama O(cc) önce kahrı, zulmünü, celalini gösterir. 'Zü’l celal-i ve’l-ikram' Demek önce celal sonra ikram demek. Önce kahır, zulüm, imtihan, çile. Sonra lütuf, sonra ihsan, sonra ikram. Ya sebep nedir; Önce celal sonra ikramda bulunur.? 'Aşık-ı yare sadık mı değil mi?' emin olmak için.”