Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, ilçe protokolü ve mahalle muhtarlarının katılımı ile gerçekleştiren kasım ayı muhtarlar toplantısının sonunda Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, inşaatında sona gelinen Ticaret Kongre Merkezi hakkında bilgi verdi. 1000 metrekarelik alanda yapılan merkezi; ilçe protokolü ve muhtarlara gezdiren Başkan Olgun “2020 yılının başında oda meclisimizden aldığımız yetki ile Ticaret Kongre Merkezi İnşasına başlamıştık. Ancak pandemi nedeniyle projeyi bir müddet durdurmak zorunda kalmıştık. Ancak kaldığımız yerden çok hızlı bir şekilde işe tekrar koyulduk. Yeni yılda inşallah İzmir’deki ekonomi toplantılarının yanı sıra ilçemizdeki tüm kurumların ihtiyacına cevap verebilecek bu merkezi ilçemize kazandırmış olacağız” dedi.

KONGRE MERKEZİNDE SONA GELİNDİ

Merkezin teknik ve fiziki alt yapısı ile ilgili bilgi veren Olgun, “2016 yılında faaliyete geçen oda hizmet binamızda sergi salonu, 200 kişilik toplantı salonu, kokteyl salonu, meslek komitesi toplantı salonu ve 50 kişilik eğitim sınıfını hem oda üyelerimize hem de Torbalı’nın kullanımına sunduk. 2020 yılının başında yapımına başladığımız, pandemi nedeniyle yapımını durdurduğumuz ve tekrar başladığımız 400 kişilik Ticaret Kongre Merkezi projemizin sonuna geliyoruz. Hayırlısıyla bu yılsonunda açılışı gerçekleştireceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Kongre Merkezimiz ve fuaye alanı önümüzdeki yıllarda büyük toplantılara ev sahipliği yapacaktır. Bu 400 kişilik kongre merkezimiz sadece oda üyelerimize tahsis edilmeyecek, hem kaymakamlık programlarını hem de ilçe kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının da programlarına ev sahipliği yaparak ilçemizin büyük bir eksiğini daha gidermiş olacağız. Ayrıca İzmir’deki ekonomi toplantılarının Torbalı’da yapılması için bu salon tahsis edilecek” dedi.

TAM NOT ALDI

Aralık ayında kongre merkezinin zemin halıları döşenip, koltuklar, sahne ışıklandırmaları ile görüntü ve ses sisteminin yerleştirileceğini söyleyen Olgun, yeni yılda açılışın gerçekleşeceğini müjdeledi. Yeni kongre merkezine tam not veren Kaymakam Öter “400 kişilik bir kongre merkezine sahip olmamız hem kaymakamlığımızın hem de ilçe kurum ve kuruluşları ile ilçe sivil toplum kuruluşlarının da programlarına büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu güzel eserin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta TTO Başkanı Olgun olmak üzere, oda yönetimi ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.