Torbalı Belediyesi’nde asfalt çalışmaları hızla sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Karakuyu’daki asfalt sorununu bitiren belediye ekipleri, Çaybaşı bölgesinde yaşanan sıkıntıyı da giderdi. 3 bölgede tam 6 bin 500 ton sıcak asfalt döken Torbalı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle büyük bir sorunu ortadan kaldırdı. Ayrıca Şehitler-Eğerci-Çaybaşı yollarının kesiştiği noktaya da kavşak yapımına başlayan Torbalı Belediyesi hem olası bir kazanın önüne geçecek hem de bölgedeki kargaşanın önlenmesini sağlayacak.

SIRADA TEPEKÖY VAR

Kısa sürede büyük rahatlık sağlayan asfalt çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapıyor. Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tasfiye işlemlerinin tamamladıktan sonra başlanan asfalt çalışmaları kapsamında Çaybaşı’daki sorun tamamen giderildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Alt Yapı Koordine Merkezi(AYKOME) ile koordineli bir şekilde ilçede asfalt sıkıntısı yaşanan diğer noktaların da tek tek asfaltlanacağı öğrenildi. Bu kapsamda Tepeköy Mahallesi’ndeki 4550.sokak da yarından itibaren trafiğe kapatılacak. İZBAN’ın yan sokağı olan ve uzun süredir asfalt sıkıntısı bulunan sokak kazıldıktan sonra asfaltlanacak.

AYKOME İLE İRTİBAT HALİNDE

İlçe genelinde asfalt ihtiyacının olduğu noktalarda çalışma gerçekleşeceğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “Karakuyu’dan sonra Çaybaşı Mahallesi’nde asfalt çalışması geçtiğimiz hafta başladı. Kısa süre içerisinde çalışmalarımız sona erdi. İlçe genelinde de alt yapı çalışmalarının tamamlandığı noktalarda da ihtiyaç dahilinde asfalt çalışması gerçekleşecek. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordine Merkezi ile irtibat halindeyiz. Asfalt ihtiyacı olan ve herhangi bir birim tarafından (Türk Telekom, İZSU, İzmirgaz, Gediz Elektrik) kazı çalışmalarının olmayacağı sokaklarda da asfalt çalışması gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.