Torbalı’nın nüfusu hızla artmasının yanı sıra her gün farklı sorunlarla karşılanıyor. Trafik ve otopark sorunu gün geçtikçe derinleşerek içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Şehir merkezinin yanı sıra ara sokaklara gelişigüzel park eden araçlar yüzünden yürünmez bir hale gelirken ana yollar da açık otopark olarak kullanılmaya başlandı. Mithatpaşa, Kazımdirik, İsmetpaşa caddelerinde otoparklar yüzünden neredeyse günün her saatinde trafik sorunu yaşanıyor. Hatta ara sokaklarda bile düzensiz park nedeniyle sorunlar ortaya çıkıyor.

YASAK BÖLGEYE PARK

Özelliklede Kazım Dirik, Mithatpaşa ve Torbalı caddelerinin birleştiği Ertuğrul dört yol kilit konuma geliyor. Bu keşmekeşin nedeni yol kenarlarındaki sağlı sollu yapılan araç parkı olduğu ifade ediliyor. Kentin en yoğun, en karmaşık caddelerinde hafta içi sabah ve akşam saatlerinde, trafik sıkışıklığı had safhaya ulaşıyor. Alışveriş için gelenler yol kenarlarına araçlarını bırakınca zaten sıkışık olan trafik tamamen duruyor. Araçlarını park edecek yer bulamayan araç sürücüleri son çare olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan cadde üzerindeki yasak bölgelere araçlarını park ediyorlar.

VATANDAŞ EZİLME TEHLİKESİ YAŞIYOR

İçinden çıkılmaz bir hal alan trafik sorunu son yıllarda artışa geçtiği kaydedildi. İlçede düzgün otopark bulunmaması ve bazı sorumsuz araç sahiplerinin arabalarını caddelere gelişigüzel park etmesi trafik akışını da olumsuz etkiliyor. Trafik ekipleri, farklı noktalarda yaptığı denetimi bu bölgede yapmaması sonucu araçlar yasaklı bölgeye park ediliyor. Yol üzerinde yürüyen vatandaşlar ile seyir halindeki araçlarla çarpışma riskinin çok yüksek olduğunu gösteriyor. Araçların yanlış ve bilinçsiz bir şekilde park edilmesi bundan sonra olası kazaların artmasına sebep olacağı belirtildi.