Milli Eğitim Bakanlığının kararı doğrultusunda, Türkiye genelindeki köy okullarının tüm kademeleri ve anaokullarında eğitim başladı. 1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitim yapılacak. Aynı zamanda 8. ve 12. sınıflarda da yüz yüze eğitime başlanacak. Torbalı’da ayrıca özel okullarda da yüz yüze eğitime başladı. İlçedeki özel okullar, köy okullarının yüz yüze eğitime başlaması kararından yararlanarak eğitime başladığı öğrenildi. Bu statüden yararlanarak bazı özel okulların eğitime başlaması ancak diğer okulların hala uzaktan eğitim sürecini sürdürmesi ise, veliler tarafından tepkiyle karşılanırken, pandemi sürecinde eğitimdeki eşitsizliğin daha da derinleştiği görüldü. Öte yandan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Özel Eğitim ve Öğretimden sorumlu Şube Müdürü Nilüfer Buyruk ve beraberindeki heyetle birlikte Torbalı’da bulunan özel okullara ziyaretler gerçekleştirdi.
 

ÖZEL OKULLARA ZİYARET


Torbalı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile seyrek nüfuslu yerleşim birimlerinde bulunan okullar ile özel okullar 15 Şubat Pazartesi günü itibariyle yüz yüze ve tam zamanlı eğitime başladı.  Torbalı'da bulunan özel okullarda incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tosun ziyareti sırasında okul yöneticilerinden bilgi aldı. Küresel salgın döneminde yaşanan zorluklara rağmen eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmadan devam ettiren özel okul kurucu ve yöneticilerine teşekkür eden Tosun, "her zaman olduğu gibi özel okul ve kurumlarımızı destekliyoruz. Bizim için eğitim ve öğretimin resmisi özeli olmaz. Öğrenci her yerde öğrencidir ve hepsi toplumun değerli birer ferdidir. Gelecekte yetiştirdiğimiz tüm bireyler vatanımıza milletimize hizmet edecekler. Özel okullarımızın sayısının ve kalitesinin artmasını önemsiyoruz. İmkanı olan velilerimizin ilçemizdeki özel okulları tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Gerek sağladıkları istihdam olanakları gerekse resmi okullarımızın yoğunluğunu almaları bakımından özel okullarımız bizim için çok önemlidir " şeklinde konuştu.
 

ÖZEL OKUL SAYIMIZ ARTMALI


Ülkemizde bulunan özel okulların sayısının daha da artması gerektiğini vurgulayan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, "Ülke olarak Avrupa'daki özel okul ortalamasını yakalamamız gerekiyor. Bu oran Avrupa'da yüzde 15 iken ülkemizde yüzde 8 civarında. Özel okullarımız yönetici, öğretmen, hizmetli, aşçı, şoför gibi bir çok insan kaynağına istihdam sağladığı gibi resmi okulların öğrenci yoğunluğunu da azaltmaktadır. Fiziki donanımları ve kalite standartları yüksek özel okul ve kurumlarımızın sayısının artması nereden bakarsanız bakın ekonomimize ve eğitim sistemimize katkı sağlayacaktır. Bizler Torbalı ilçesinde özel öğretim kurumlarımızın faaliyetlerini en iyi şekilde devam ettirmeli için elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeğe de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.