Yolculuğuna Taşkesik Mahallesi’nde 1998 yılında taze kaşar peyniri üretimiyle başlayan Altınköy, bugün ulusal ve uluslararası pazarda var olmayı başarmış ve önemli bir başarıya imza atmış bulunuyor. Gelişen üretim teknolojilerine ayak uydurabilen ve bu anlayışla yoluna devam eden Altınköy, mozzarella, kaşar peyniri, tost peyniri, burger peyniri, lor peyniri, krema, tereyağı ve bunların çeşitleri ile birlikte 24 farklı ürünün üretimini kalitesinden ödün vermeden gerçekleştirmektedir.

 24 yıl önce Taşkesik Köyü’nde 100 m² alanda 2000 kg günlük süt işleyerek taze kaşar peyniriyle üretime başladıklarını belirten Altınköy Süt Ürünleri Satış ve Finans Müdürü Serkan Özkaynak : “Kurduğumuz modern tesislerimizde ürettiğimiz ürünlerle tüketicilere lezzet sunuyoruz. 1998 yılından bugüne  bu markayı kullananların, bayilerinin ve personelinin memnuniyetini üst düzeyde tutmayı ilke edinerek, kurumsal bir yapıya ulaşmayı başardık. Altınköy olarak 2016 yılında yatırım bölgesi olarak Aydın ilini seçtik. Aydın Ortaklar Organize Sanayi Bölgesinde yapımına başladığımız 26.000 m² açık ve 10.000 m² kapalı alanı bulunan yeni üretim tesisimiz 2018 yılı Ekim ayında faaliyete başladı. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri ve Helal belgelerine sahip olan firmamız son olarak FSSC 22000 belgesini de alarak kaliteye verdiği önemi ortaya koymuştur.” şeklinde konuştu.

 TÜRKİYE’NİN 40 İLİNDE VE DÜNYANIN 10 ÜLKESİNDE

 Birçok endüstriyel markanın ürün tedariğini gerçekleştiren ve Türkiye’nin 40 ilinde bayilerinin bulunduğunu söyleyen Serkan Özkaynak “Yeni üretim tesisimizde 180 ton günlük süt işleme kapasitesiyle Türkiye’nin önde gelen peynir üreticileri arasında yer alıyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne daima en sağlıklı ve en iyi lezzetleri sunarak müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak için çalışıyoruz. Ürün kalitemize büyük önem veriyoruz. Şu anda 10’dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz ve çok yakında bu sayıyı daha da yukarıya çıkaracağımıza inanıyorum. Teknolojik gelişmelere hızlı bir şekilde ayak uyduruyoruz, hijyenik koşullarda üretim gerçekleştirerek her aşamamızı titizlikle sürdürüyoruz. Önümüze çıkabilecek problemleri önleyebilmek için kalite standartlarımızı daima dünya standartları seviyesinde tutuyoruz. Biz güvenilir gıda üretimini prensip haline getirdik ve bu anlayışı tüm ürünlerimize yansıtmayı  başardık. ”dedi.