10 yaşındayken okulunun düzenlediği atletizm seçmelerinde birinci olarak Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün dikkatlerini çeken ve buraya transfer olan Aslıcan Özdim, Torbalı’da hayalleri gerçeğe dönüştürüyor. Beşiktaş Kadın Atletizm Takımı’na 100 metre engel atlama branşında transfer olduğunda 13 yaşında olan ve burada 2007 - 2011 yılları arasında, Beşiktaş Atletizm Takımı lisansı ile yarışan Özdim, sayısız madalya kazandı. Bu süreçte 100 metre engel atlama dalında Türkiye birincisi olarak altın madalya kazanan Özdim, 2007 yılında branşı olmayan uzun atlama dalında Türkiye birinciliği, 2007 yılında 100 metrede Türkiye üçüncülüğü, 2008 yılında 300 metre engel atlamada Türkiye üçüncülüğü, 2009 yılında 60 metre engel atlamada Türkiye birinciliği ve 2009 yılında üç adım atlamada Türkiye üçüncülüğünü kazandı. Aşil tendomundaki sakatlığı nedeniyle atletizmi bırakmak zorunda kalan Özdim, kendini geliştirip gerekli eğitimlerini de tamamladıktan sonra Torbalı’da spor stüdyosu açtı.

25 DAKİKADA 4 SAAT FİTNESS ETKİSİ

 İzmir’de birçok spor stüdyosunda çalıştıktan sonra Torbalı’da ilk olan bu stüdyoyu açan Özdim burada EMS Personal Trainer, Reformer ve pilates hizmetleri veriyor. Özellikle kısa sürede kalıcı kilo vermek isteyenlerin son yıllarda araştırdığı ve yöneldiği EMS sisteminde Alman teknolojisinden yararlanan Özdim, bu seanslara bizzat katılıyor. Yalnızca 25 dakikada 4-5 saatlik fitness etkisine imza atılan EMS ile çok kısa sürede kalıcı kilolar vermek mümkün. Bir seansta yaklaşık 3000 kalorinin yakıldığı EMS ile ilgili bilgi veren başarılı Aslıcan Özdim, “EMS sistemi, tüm dünyada uzun süredir kullanılan, ülkemizde de son zamanlarda popülerliği artmış bir sistemdir. Dünyada birçok profesyonel sporcu bu sistemle çalışmakta ve bu sistemden faydalanmaktadır” dedi. Özdim, Studio Aslıcan Özdim isimli instagram sayfasından, ücretsiz demo dersleri ve kayıt için bilgi almak isteyenlere yardımcı oluyor.

FİZİK TEDAVİ DE BU SİSTEMDEN FAYDALANIYOR

EMS'NİN faydalarından da söz eden Özdim, "Fizik tedavi alanında da etkin bir şekilde kullanılan bir yöntem, bel ve boyun fıtığı olan, kronik kas rahatsızlığı yaşayan üyelerimizde 1. Dersten sonra bile ağrılarının ciddi oranda azaldığıyla ilgili çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Kaslara verilen elektriksel uyarılar kas grubundaki her lifi eşit olarak etkilediği ve çalıştırdığı için daha düzgün bir yapıda kas gelişimi meydana gelmektedir. Düzgün yapıya sahip olmayan kaslar çevresinde yer aldığı eklemlere baskı yaparak ağrılara yol açmaktadır. Bu nedenle ağrı olan bölgedeki kaslara verilerek kasların düzgün bir yapıya sahip olunması sağlanır ve ağrının nedeni ortadan kaldırılır. Elektrik sinyallerinin vücuda bir zararı bulunmamaktadır. Öyle ki kaslara elektrik verilme işlemi 1950 yıllarından beri fizik tedavi alanında kullanılan bir yöntemdir. Hem zaman kazandırmak açısından hem de kas grubunu tam gücünü ortaya çıkartmak için kullanılmaktadır. Zararı olmadığı için kullanılma süresi içinde belirli bir zaman aralığı verilmemiştir düzenli olarak uzun süre alınabilecek bir tedavi veya antrenman yardımcısıdır” dedi.