Resmi Gazete’de 2 Mart Salı günü yayınlanan ‘Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ sonrası ülke genelinde tepkiler peş peşe gelmişti. Torbalı’yı çok yakından ilgilendiren bu olayla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelikle beraber zeytinlik alanlar rehabilite edilip eski haline döndürülmesi şartıyla maden faaliyetlerinde kullanılabileceği duyurulurken siyasiler ve çevreciler zeytin ağaçlarının maden kurbanı olmaması için harekete geçeceklerini duyurmuştu. Zeytin ağaçlarının kent genelinde bulunduğu İzmir'de de İzmir Büyükşehir Belediyesi yargı kartını kullanacağını ifade etmişti.

ZEYTİNLİKLERİMİZİ RANTA KURBAN ETTİRMEYECEĞİZ

Bakanlığın kararı için yürütmeyi durdurma talebinde bulunduklarını duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Zeytin ağaçlarımızı maden ocaklarına kurban etmek isteyenler, zeytinyağımızın ülkemize yetmeyeceğini düşünmüş olacak ki ihracatını kısıtladı. Yürütmeyi durdurma talebiyle yönetmeliğin iptali davasını açtık. Zeytinliklerimizi ranta kurban ettirmeyeceğiz."