Torbalı’ya getirdiği birçok yenilik ile adından sıkça söz ettiren ilçenin saygın işadamlarından Hasan Kaya, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2018 yılında Bosch Car Servisi hizmete açan Kaya, Zorlu Enerji ile anlaşıp Torbalı’da elektrikli otomobil şarj istasyonu açarak önemli bir yatırıma daha imza attı. İzmir Aydın asfaltı üzeri Ticaret Odası karşısında faaliyet gösteren Kaya Otomotiv Bosch Car Servisine kurulan şarj istasyon, gelişen teknoloji ile birlikte hızla sayısı artan elektrikli otomobillere kısa sürede şarj hizmeti sunacak. Zorlu Energy Solutions (ZES) mühendisleri tarafından kurulan şarj istasyonu kullanıma açıldı. Yeni nesil araçlar için hazırlanan istasyon, otomobilleri 1 saat gibi kısa sürede şarj edip yollarına devam etmesini sağlayacak.

SON ŞARJ İSTASYONU TORBALI’YA

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de elektrikli otomobil kullanım sayısı her geçen gün artıyor. Çevreci, tasarruflu, sıfır emisyonlu ve aynı zamanda sessiz olmaları nedeniyle tüketiciler tarafından tercih edilen elektrikli otomobillerin sayısı hızla artarken, şarj istasyonu ihtiyacı da buna paralel artıyor. Torbalı halkının kaliteli hizmet alabilmesi için yatırımlar yapan Hasan Kaya, açtığı elektrikli otomobil şarj istasyonu ile de adından sıkça söz ettiriyor. Yurt genelinde şarj istasyonu sayısını hızla arttıran Zorlu Energy Solutions (ZES) son şarj istasyonunu Torbalı’da kurdu. İzmir Aydın asfaltı üzerindeki şarj istasyonu şehirler arası seyahat yapan elektrikli araç sahiplerinin ulaşımını kolaylaştıracak ve kesintisiz bir sürüş yapmalarına imkan sağlayacak.

YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ

1998 yılından bu yana Torbalı’da Kaya Otomotiv çatısı altında birçok kişiye istihdam sağlayan Hasan Kaya, yatırımlarının artarak devam edeceğini belirtiyor. 2 yıl önce ilçede hizmete açtığı Bosch Car Servisinde güleryüzlü ve kaliteli hizmet ile araç sahiplerinin beğenisini kazandıklarını ifade eden Kaya, son yatırımları ile Torbalı’da çok konuşulacaklarını dile getirdi. Gelişen teknoloji ile birlikte elektrikli otomobil kullanımının artması nedeniyle ilçeye böyle bir yatırım kazandırdıklarını söyleyen Kaya, “Torbalı halkı kaliteli hizmeti hak ediyor. 2018 yılında ilçeyi Bosch Car Servisi ile tanıştırdık. Şimdi de farklı bir yatırım ile ZES şarj istasyonunu işletmemize kazandırdık. Artık yavaş yavaş dizel ve benzinli araçlar yerini elektrikli araçlara bırakmaya başladı. Kurduğumuz şarj istasyonu ile elektrikli otomobil sahiplerine hizmet vereceğiz. 1 saat gibi kısa sürede otomobilini şarj edecek araç sahipleri yollarına devam edebilecek. Bugüne kadar ilçemize bunun gibi çok yatırım kazandırdık. Kazandırmaya da devam edeceğiz” dedi.