Torbalı’da geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan BGS Mühendislik ve Asansör, kısa sürede ilçenin önemli markalarından biri oldu. 7 bölgede hizmet veren mühendislik hizmetlerinin yanı sıra elektrik ve asansör bakım ve montaj alanında da hizmet veren BGS Mühendislik, Elektrik ve Elektronik Mühendisi Bahtiyar Arpacık tarafından ilçeye kazandırıldı. Elektrik test ölçümleri, yüksek gerilim hizmetleri, proje çalışmaları, elektrik taahhüt hizmetleri ve daha birçok alanda elektrik mühendislik hizmetleri sunan firma, asansör alanında da TSE yönetmeliklerine göre montaj, bakım ve revizyon çalışmaları yapıyor. Aynı zamanda elektrik tesisatı ve bakımı alanında hizmet veren firma, Bahtiyar, Gökhan, Serkan Arpacık ve Ender Koyuncu gibi uzman isimlerle dikkatleri üzerine çekiyor. BGS Mühendislik Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Lisesi’nin karşısında yer alıyor.

DONANIM, TECRÜBE İLE BULUŞTU

5 yıllık tecrübesiyle ilçede kendi markasını oluşturan bugüne kadar başta Star, TÜPRAŞ Petkim rafineleri olmak üzere, Dr. Oetker, PTT, Kansai Altan Boya A.Ş. Asma Çatı AVM, markalarının elektrik ve elektronik mühendislerince yapılması gereken kontrolleri yapan, buradaki saha çalışmalarını yürüten Elektrik ve Elektronik Mühendisi Bahtiyar Arpacık, ilçede bu anlamda da en donanımlı mühendis konumunda. Asansör alanında da 14 yıllık tecrübesiyle dikkatleri üzerine çeken Gökhan Arpacık ve Ender Koyuncu’nun yetkili olduğu firmada, elektrik tesisat ve taahhüt işlemlerinde de yine 10 yıla yakın tecrübesi bulunan Serkan Arpacık yetkili. Tek firma bünyesinde birçok işlemin yapılması, firmalar için de büyük avantaj.7 bölgede hizmet veren başarılı şirketin İstanbul, Mersin, Gaziantep ve Van’da da bölge temsilcilikleri bulunuyor.

BGS MÜHENDİSLİK HANGİ ALANLARDA İŞLEM YAPIYOR?

Çalışmaları hakkında bilgi veren Elektrik ve Elektronik Mühendisi Bahtiyar Arpacık, “Elektrik santralleri, fabrika, hastane, şantiye, okul, kreş, oto ekspertiz, alışveriş merkezi vb. devlet ve özel kurumlarda zorunlu olan ölçümler yapmaktayız. Bu ölçümler yılda en az 1 kez yapılmalıdır. Elektrik iş kazaları ve elektrik yangınlarından dolayı oluşabilecek can ve mal kaybına yönelik gerçek ve tüzel kişilerin yasalar karşısında kendilerini savunmaları için oldukça önemli ölçümlerdir. Bu ölçümler; topraklama ölçümü, elektrik iç tesisat kontrolü, dış yıldırımlık(paratoner) ölçümü, kaçak akım rölesi fonksiyon testi, jeneratör kontrolü, katodik koruma ölçümü, termografik muayene(elektrik panosu sıcaklık ölçümü) ölçümleridir. Ayrıca Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Elektrik Yüksek Gerilim Tesisleri İşletme Sorumluluğu Yönetmeliği kapsamında; Trafo yüksek gerilim işletme sorumluluğu yapmaktayız” dedi.

GENİŞ HİZMET AĞI

Açıklamalarını sürdüren Arpacık, “konut, fabrika, okul vb. yapıların elektrik iç tesisat proje çizim hizmeti, güç artırım proje çizim hizmeti, tarımsal sulama proje çizim hizmeti, Yüksek Gerilim proje çizim hizmeti, dış yıldırımlık (paratoner, kafes) kapsam alanı proje çizim hizmeti, proje hizmetleri kapsamında keşif, öneri raporunun hazırlanması, ihale dosyasının hazırlanması firmamız tarafından hazırlanmaktadır. Elektrik taahhüt hizmetleri kapsamında da bina, fabrika vb. özel ve devlet kurulumuna ait yerlerin elektrik iç tesisat taahhüt işleri, yüksek gerilim kurulum ,tadilat ve bakım işleri, Solar Enerji(Güneş Enerjisi) kurulum işlerini yine firma olarak yapıyoruz” dedi. BGS Mühendislik ayrıca Elektrik Mühendislik danışmanlık hizmetleri (Kompanzasyon takibi vb.), elektrik malzeme tedariki, Enerji Kimlik Belgesi(EKB) veriyor. Firma ayrıca elektrik mühendisliği alanında LİSE, ÜNİVERSİTE, fabrika vb. kurumlarda eğitim veriyor.