İZSU Genel Müdürlüğü tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olduğu Küçük Menderes havzasında kuraklığa bağlı su kesintilerinin önüne geçecek 94 yeni su kuyusu açıyor. Kesintisiz süren çalışmalar kapsamında 23 kuyunun imalatı tamamlandı. Bu kapsamda İZSU Torbalı’nın kırsal mahallelerinde devam eden çalışmalarla 16 mahallenin su sorunu tamamen çözdü. 9 mahalleyi daha kesintisiz suya kavuşturmak için planlanan yatırımlar ise sürüyor. İlçenin 11 mahallesinde mevcut içme suyu kuyularının yetersiz kalması nedeniyle alternatif su kaynakları devreye alındı ve bölge sakinleri suya kavuştu. Bu mahallelerde yıl içerisinde açılacak yeni içme suyu sondaj kuyuları sayesinde içme suyu problemi kalıcı olarak çözülecek. İmalat çalışmaları devam eden yeni kuyuların devreye alınmasıyla birlikte Dağkızılca, Çakırbeyli, Aslanlar ve Taşkesik mahalleleri de temiz ve kesintisiz suya kavuşacak. İZSU Genel Müdürlüğü, ihale çalışmaları tamamlanan ve devam eden 18 yeni alternatif su kaynağının imalatlarına kısa sürede içinde başlanacak.

İletim hatları imalatları da sürüyor


Yeni kuyulardan elde edilen içme suyunun bir an önce sisteme dâhil edilmesi ve vatandaşa ulaştırılması için de çalışmalar devam ediyor. Torbalı’da birbirine entegre çalışan içme suyu şebekesine sahip Subaşı, Kırbaş, Naime, Tulum ve Pamukyazı mahallelerinde yaz aylarında mevcut içme suyu kuyularının yetersiz kalmasından kaynaklı içme suyu sorunu için 6 kilometrelik yeni iletim hattı imalatı yapıldı. Devreye alınan yeni hatla Çaybaşı mahallesinde bulunan mevcut içme suyu kuyusundan bölgeye kesintisiz su iletiliyor.
İZSU ekipleri, Ayrancılar Egekent mevkiinde enerji kesintisi veya mevcut pompaların arızalanması durumunda bölge sakinlerinin zorunlu su kesintisinden etkilenmemesi amacıyla yeni bir projeyi de hayata geçiriyor. Bu kapsamda Ayrancılar Suyunbaşı mevkiinde bulunan beşli terfi merkezinden ihtiyaç halinde Egekent şebekesine su sağlayacak alternatif hattın bağlantı çalışması yapılarak bölgenin altyapısı güçlendirilecek.  

Yalnız yaşayan adamın acı sonu Yalnız yaşayan adamın acı sonu