Önceki gece başlayan şiddetli yağış, İzmir'in pek çok noktasında hayatı felç ederken hepimizi zor durumda bırakırken, barajlardaki su oranlarını yükseltmesiyle de tesellimiz oldu. Balçova ve Ürkmez barajları yüzde 100 doluluk oranına sahip olurken, İzmir'in içme suyu ihtiyacının çok büyük bölümünü karşılayan Tahtalı ve Alaçatı Kutlu Aktaş barajlarındaki artış sevindirici oldu.

2.5 AY ÖNCE DOLULUK, YÜZDE 34 İDİ
Ekim-Kasım aylarında yüzde 34'e kadar düşen Tahtalı barajındaki aktif doluluk oranı, 31 Ocak'ta yüzde 45.78 iken, üç günde bu oran yüzde 53.19'a yükseldi. 31 Ocak itibariyle 151 milyon metreküp suyumuzun bulunduğu Tahtalı'daki su miktarı, son yağışlarla 172 milyon 274 bin metreküpe çıktı. Ekim ve Kasım aylarında Tahtalı'daki aktif doluluk oranının yüzde 34'lere düştüğünü hatırlatan İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, barajlardaki olumlu gelişmeyi değerlendirdi.

ÖZKAN: YÜZDE 19'LUK ARTIŞ, BÜYÜK KAZANÇ
Tahtalı'daki artışla İzmir'in 2020 yılında ihtiyacı olan içme suyunun tamamını garanti altına aldıklarını, 2022'nin de bir bölümünün karşılanabilir duruma geldiğini belirten Genel Müdür Özkan, Balçova ve Ürkmez barajlarının yüzde 100'lük doluluk gösterdiğini, buralardan çok az su aldıklarını, Güzelhisar'ın da öyle olduğunu anlattı. Özkan, artışlardaki ikinci büyük sevinçlerinin Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'ndaki artış olduğunu ifade etti. Kutlu Aktaş'ta 31 Ocak'ta yüzde 45.78 oranındaki aktif doluluk oranının bugün itibariyle yüzde 50.24 olduğunu belirten Özkan, "Tahtalı ve Kutlu Aktaş'taki artışlar bizim için çok kıymetli. Tahtalı'da yüzde 34 doluluk oranı varken, 320 günlük su ihtiyacımızı karşılayacağını öngörüyorduk. Bugün bu oranın yüzde 53.19'a çıkması, gerçekten çok sevindiricidir. Bu durumda yüzde, Ekim-Kasım'a göre yüzde 19'luk artış, önemli bir kazançtır" ifadesini kullandı" dedi.