Torbalı’da uzun süredir hizmet veren Organik Gurme Peynir Evi, el değiştirdi. İki kadın girişimci tarafından devralınan Organik Gurme Peynir Evi, kısa sürede sattığı ürünlerin kalitesini zirveye çıkardı. Her ürünü, en güzel olduğu yerden getirten işletme tereyağını Karadeniz ve Ödemiş’ten, sucuğu Afyon’dan, yumurtayı ve sütü üreticiden, reçeli, balı organik belgeli kişi ve kurumlardan temin eden Organik Gurme Peynir Evi, tam anlamıyla lezzet satıyor. Hem organik ürünleri hem de sağlıklı ve lezzetli ürünleri Torbalılılarla buluşturmaya başlayan Organik Gurme Peynir Evi, Ertuğrul Dörtyol mevkiinde yer alıyor.

JÖRSEY SÜTÜNÜ DENEDİNİZ Mİ?

Organik Gurme Peynir Evi, yeni ürün çeşitliliği ile artık uzun yıllardır hayvancılık sektörü içerisinde yer alan Ayşe Kalkın ve Gülnaz Karakaya tarafından işletiliyor. Tüm şarküteri ürünlerinin bulunduğu ve özellikle adı gibi ‘Organik’ teması üzerinde duran işletme, içeriğinde ne olduğu bilinmeyen, katkı maddeleriyle donatılan ürünlerden kaçan ve bunları raflarına dahi sokmuyor. Ayrıca işletmede yaprak sarma, baharat çeşitleri, sirke çeşitleri, organik pekmez ve tahin, soğuk sıkım zeytinyağı, organik bal ve reçel çeşitleri, kuru patlıcan ve biber, Afyon sucuğu gibi özel ürünler de bulunuyor. Öte yandan Organik Gurme Peynir Evi’nde özellikle kaymaklı yoğurt sevenlerin mutlaka denemesi gereken kara sığır sütü olarak bilinen Jörsey Sütü de bulunuyor. Hem de normal inek sütü fiyatına satılan bu süt açılış saati olan 08.00’dan kapanış saati 23.00’a kadar işletmede tedarik edilebiliyor.

EL YAPIMI ÜRÜNLER

Hafta sonları da açık olan işletme, Torbalı Caddesi üzerinde yer alıyor. Uzun yıllar hayvancılık sektöründe aktif rol alan ve tam anlamıyla bir köy kadını olan Ayşe Kalkın, “Ürünlerimizin bir kısmı el yapımı. Örneğin salça ve tarhanayı bizzat ben yapıyorum. Her şeyin doğalını ve uygun fiyatlısını vatandaşa sunmak istiyoruz. Ürünlerimizde en hassas olduğumuz nokta da bu. Doğal ve yöresinden gelen ürünleri tüketici ile buluşturuyoruz. Örneğin tereyağımız Karadeniz’den geliyor, sucuğumuzu Afyon’dan özel yaptırıyoruz. Tüketiciden gelen geri dönüşler bizleri mutlu ediyor. Önümüzdeki günlerde ekmek kadayıfı, şambali gibi özel tatlı çeşitlerini de yelpazemize ekleyeceğiz” diye konuştu.