Teknolojinin hayatımıza girmesi birçok yönden hayatımızı kolaylaştırdı. Haberleşmelerimiz, bilgiye  hızlı bir şekilde ulaşmamız  hepimiz için büyük bir avantaj. Ancak teknolojiyi yerinde ve ölçüsünde kullandığımız  sürece faydasını görebiliriz.  Ölçüsünü kaçırdığımızda faydasından çok zararını görmek kaçınılmaz olacaktır.  Şüphesiz teknolojinin  ölçüsüz kullanımı hepimize zarar veriyor ancak çocuklar üzerindeki etkisi daha yoğun ve daha yıkıcı oluyor.

Küçük yaştaki çocukların telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik ürünlerle saatlerce oynamaları onları  bilişsel, duygusal ve fiziksel rahatsızlıklara daha  açık hale getirmekte.  Telefon tablet ve bilgisayar gibi aletlerle saatlerce oyun oynayan çocuklar gerçek yaşamda iletişim kurmada zorluk yaşamaktadır. Empati kurmada ve karşıdakini anlamada problemler yaşamaktalar.  Duygularını ifade etmekte zorluk çekip,içe kapanmaya daha açık hale gelmekteler.  Arkadaşlarıyla oyun kurma ve devam ettirmede sıkıntı yaşamaktalar. Ekran başından ayrılmak istememelerinden dolayı uyku problemleri yaşamaktalar ve saatlerce ekran başında kalmalarından dolayı obezite gibi rahatsızlıklara davetiye çıkarmaktalar.

Teknolojinin elbette faydaları sayamayacağımız kadar fazladır ve  aileler imkanları ölçüsünde bunlardan çocuklarının da faydalanmasını istiyorlar. Bu noktada aileler çocuklarının takipçileri olup ne kadar zaman geçirdiklerini kontrolleri altına almalıdır. Ancak bu şekilde teknolojinin yıkıcı  etkilerini en aza indirebilirler.