Merkez Bankası’ndaki görev değişikliği piyasalara olumsuz yansıdı. Dolar ve altın yeni haftaya hızlı başlarken, birçok kişi bu yükselişin nereye kadar devam edeceğini merak eder oldu. Altına yatırım yapanlar için uyarılarda bulunan kuyumcular, yaz aylarında altına olan talebin artması ile fiyatların da artacağını belirtti. Torbalı’da uzun yıllardır kuyumculuk yapan Kurt Kuyumculuk sahibi Mesut Kurt, “Piyasaların bu denli dalgalanması herkesin kafasını karıştırdı. Bu yükselişin altında çok farklı şekilde etkisi oldu. Altını olanların çoğu bozdururken, bazı kesimlerde yükselecek korkusu sardı” dedi.

ALTIN BOZDURAN DAHA ÇOK

Son 2 gün içerisinde yaşanan dalgalanmaların ilçede paniğe neden olduğunu belirten Kurt, “Merkez bankasındaki görev değişikliği ne yazık ki piyasayı alt üst etti. 2 günde aşırı yükselme görüldü. Döviz ve altındaki bu yükseliş elbette vatandaşın kafasını karıştırdı ve paniğe sevk etti. Şuan altın bozduranların çok fazla. Elinde altın bulunduran vatandaşların panik olmasına gerek yok. Ellerinde mevcut altını olan vatandaşlar altınlarını ellerinde tutsunlar. Altının hiçbir zaman çok aşağı doğru seyri olmamıştır. Altın ileri derecede yükselişe geçecektir. Panik yapmanıza gerek yok” dedi.

VATANDAŞIN AKLINDA SORU İŞARETİ VAR

Halis Kuyumculuk sahibi Halis Düzgün, “Bu dalgalanmanın asıl sebebini bilmiyoruz. Piyasa çok yükseldi. Bu bize neyin mesajı olduğunu bilmiyoruz. Aşırı yükseliş elbette ki vatandaşın aklında soru işaretleri bırakıyor. Piyasa hakkında şuan ne bir şey söyleyip vatandaşlarımızı yanlış bir yere yönlendirmek istemiyorum. Fakat birkaç gün geçtikten sonra piyasada bir şeyler söylememiz daha doğru olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.