Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgınına dair açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı geldiği ifade edilirken 30 büyükşehre giriş çıkış yasaklandı.

Erdoğan Türkiye'nin salgına en hazırlıklı olan ülkelerden biri olduğunu savundu ve Türkiye'nin "mukayese edilebilecek ülkelerin tamamından daha iyi bir yerde" olduğunu ileri sürdü.

"Tek yapmamız gerek birliğimize, beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkarak kurallara uymaktır" diyen Erdoğan "Özellikle milletimizden beklentimiz, her bireyin kendi karantinasını kendi uygulamasıdır" diye konuştu.

Erdoğan Bilim Kurulu'nun önerilerinin ardından alınan kararları açıkladı.

- Salgınla mücadele konusunda attığımız adımlara bu geceyarısı itibariyle yenilerini ekliyoruz.

- Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyük şehiriyle, akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi araç giriş çıkışlarına kapatıyoruz.

- 65 yaş üstü vatandaşlarımız gibi 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getiriyoruz.

- İnsanların toplu olduğu her mekanda maske takma zorunluluğu getiriliyor.

- Şehirlerimizin tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbirler İl pandemi ve hıfzısıhha kurulları tarafından alınacaktır.

- En az ün adım mesafe kuralına uymayana ceza verilecek.

- (Bağış kampanyası) 1 milyar 61 milyon lira toplandı.

- Geçtiğimiz günlerde Kovid-19 hastalığından kaybettiğimiz Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun adını Okmeydanı Araştırma Hastanesine vereceğiz. Bundan sonra bu hastanenin adı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi olacak.