Torbalı’da uzun yıllardır gıda üzerine faaliyet gösteren, aynı zamanda dünyaca tanınan Sanford şaraplarını üreten Sanford firması, ilçede meyveli şarap üretimine başladı. Bir süre önce gerekli ÇED iznini alan firma, dört haftadır üretim yaparken, şarapların bir kısmı Antalya ve İstanbul’da lüks otellerde satılıyor. Büyük bir kısmı ise Ortadoğu ülkelerinin de içinde yer aldığı yaklaşık 15 ülkeye ihraç ediliyor. Firmanın sahibi, aynı zamanda Şili İzmir Fahri Başkonsolosu olan Martin Erdemir Sanford, ürettikleri özel şarabın, o bilindik tatlı meyve şarabıyla alakası olmadığının altını çizdi.

Ege Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Yönetim Kurulu üyesi de olan Martin Erdemir Sanford, Torbalı’nın Eğerci Mahallesi’ndeki tesislerde yılda 500 bin litre şarap üretmeyi hedeflediklerini, bölgede ciddi anlamda istihdama da katkı koyacaklarını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Biz, herkesin bildiği tatlı içimli meyve şarabını değil, daha çok meyve kullanarak rose bulush şarap üretiyoruz. Bilinen meyve şarabıyla hiç alakası yok. En üst kalitede, özellikle kadınların tercih ettiği, değerli bir şarap. Türkiye’de şu anda satılan en pahalı şaraptan söz ediyoruz. Antalya ve İstanbul’daki lüks otellerde satılıyor. Çok güzel geri dönüşler aldık. Yurtdışı pazarımız da var. Bazı Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Rusya, Güney Kore, Japonya, Çin, Singapur, ABD, Almanya, İngiltere başta olmak üzere toplam 15 ülkeye ihraç ediyoruz. En kaliteli meyveleri kullandık ancak en çok, özel olarak yetiştirilmiş çilek kullandık. Kadınların tercihi bir şarap olması nedeniyle, İlham Perisi adını verdiğimiz bu özel şarap için çok sayıda sipariş aldık.”