Koronavirüsün Türkiye’de yayılmasıyla maske ve anti bakteriyel ürünler stoklarda kalmamıştı. Olanlar ise yüksek fiyata satılınca maskelere ulaşmak iyice zorlaştı. Torbalı’da bir okul bünyesinde bu nedenlerle başta hastanede olmak üzere ihtiyaç duyanların kullanabilmesi içim maske üretimi başladı. Torbalı Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan proje ile Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimliği ortak projesi kapsamında Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk etapta tam 100 bin adet maske üretilecek. Okulun Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğretmenleri, öğrenciler, gönüllü alan mezunları ve hatta okul idarecileri el ele vererek günde 500 maske üretmeyi başardı. Hastane ve çeşitli firmalarca temin edilen malzemelerle üretime geçen okulda önce hastaneye ardından ise ilçe geneline maske üretmiş olacak.

CUMHURİYET MESLEK LİSESİ’NDE DİKİLİYO

Proje kapsamında  Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başhekimlik, kendi imkanlarıyla maske yapımında kullanmak üzere malzeme temin etti. Temin edilen malzemeler Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Alanı tarafından maskeye dönüşmeye başladı. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Raşit Alpay Karataş, “Öğretmen arkadaşlarımızla, sürece katkı sağlamak amacıyla maske ve yüz koruyucu üretmeye çalışmaktayız. Nasılki kurtuluş savaşında ninelerimiz orduya mermi taşıdıysa biz de bu mantıkla sağlık personellerine ve vatandaşlarımıza maske üretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

EVLERDE ÜRETİM YAPILACAK

İlk etapta okulda üretimin gerçekleştiğini ifade eden Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “Şimdilik okulumuzun bünyesinde üretim gerçekleşiyor. Temin edilecek olan malzemelerle ilerleyen günlerde evlerinde makine olan gönüllü kadınlar da evlerinde maske üretecek. İlk etapta hastanenin maske ihtiyacını karşılayacağız. Ardından ise ilçe geneline maske ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu süreçte rol alan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz. Hep birlikte başarıp, virüsü yeneceğiz” ifadelerini kullandı. İbrahim DANIŞ