Elektrik dağıtım sürecinin özelleştirilmesi ile birlikte enerji şirketleri aylık belirli limitin üstünde elektrik tüketeceğini taahhüt eden abonelerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan ulusal birim tarife fiyatlarından daha ucuz fiyata elektrik satacaklarını duyurdular. Bu süreçte çok sayıda abone enerji şirketleri sözleşme imzalayarak elektrik kullanmaya devam etti. Bu şirketlerden biri de İzmir ve Manisa’da hizmet veren GDZ Elektrik AŞ idi.

SMS İLE SÖZLEŞME SONLANDIRILDI
GDZ Elektrik aboneleri son günlerde şirketten aldığı mesajlarla şaşkınlık yaşadı. Aboneler, şirket tarafından gönderilen kısa SMS’te enerji maliyetlerinde artış gerekçe gösterilerek indirimli kullandıkları aboneliklerinin sonlandırdıklarını öğrendiler. 1 Aralık’tan itibaren bu aboneler başka bir şirketle anlaşmamaları durumunda elektriği EPDK tarafından belirlenen tarifeye göre kullanacak.

‘OLAĞANÜSTÜ ARTIŞ NEDENİYLE…”
Şirket tarafından gönderilen mesajta “Değerli müşterilerimiz tüm dünya ve ülkemizde yaşanan enerji maliyetlerindeki olağanüstü artış nedeniyle …. numaralı sözleşmenizin mevcut şartlarla devamı imkansız halde geldiğinden , sözleşmeniz 1 Aralık 2021 tarihi itibari ile feshedilerek portföy çıkışınız gerçekleştirilecektir. Sözleşme feshi nedeniyle elektriğiniz kesilmeyecektir. Ayrıca 5 Kasım 2021 tarihine kadar kadar herhangi bir tedarik şirketi ile anlaşma imkanınız bulunmaktadır. Anlaşma yapmamanız halinde son kaynak tedariki kapsamında EPDK tarafından belirlenen ulusal tarifeden enerji tedarikinize devam edeceğimizi bilgilerinize sunarız” ifadelerine yer verildi.