Muhteşem konser için her şey hazır Muhteşem konser için her şey hazır

Türkiye’de bir milyonu aşkın öğrencinin girdiği LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve aileleri için tercih heyecanı başladı. Torbalı Belediyesi çok önemli bu süreçte öğrencileri sınav sonrası da yalnız bırakmadı.  ‘Doğru Tercih Zamanı’ sloganıyla Torbalı’da ve Ayrancılar’da 19 Temmuz tarihine kadar öğrencilere ücretsiz rehberlik hizmeti verilecek. Öğrencilerin doğru ve bilinçli tercih yapabilmesi için, alanında uzman rehberlik ve psikolojik danışmanlar eşliğinde verilen ücretsiz hizmet, hafta içleri Torbalı Belediyesi Kitap Kafe’de 10.00-20:00, Ayrancılar Çok Amaçlı Spor Salonu’nda ise 10:00-19:00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

ÇEVRE İLÇE ÖĞRENCİLERİ DE YARARLANABİLECEK

19 Temmuz’a kadar sürecek Tercih Günleri kapsamında, rehberlik hizmetimizden yararlanmak isteyen öğrencilere; aldıkları puan ve ilgi alanları doğrultusunda en doğru tercih için ipuçları verilecek. Lise tercih günlerinde alanında uzman rehberlik öğretmenleri ile Torbalı dışından da öğrencilere hizmet verilecek. Bayındır, Tire, Selçuk gibi çevre ilçelerdeki öğrencileri de bu hizmetten dilerse yararlanabilecek. Binlerce öğrencinin bu amaçla belediyeye gelip, rehberlik hizmetinden yararlanması bekleniyor.

İYİ BİR GELECEK İÇİN DOĞRU TERCİH

Lise eğitiminin kariyer yolunda önemli bir eğitim basamağı olduğunu, bu nedenle doğru tercihin, iyi bir gelecek için gerekli olduğunu ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Öğrencilerimizin en iyi ve doğru tercihi yapabilmesi adına, belediyemiz öncülüğünde tercih günleri düzenledik. 19 Temmuz tarihine kadar öğrencilerimiz uzman rehber öğretmenleri tarafından yönlendirmeler yapılacak. Öğrencilerimizin kariyerleri yolundaki bu önemli aşamada yanlarında olmaktan büyük mutluluk duyacağız.” ifadelerini kullandı.