Torbalı İlçe emniyet Müdürlüğü tarihi bir operasyona daha imza attı. Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekiplerce yapılan saha çalışması sonucunda Torbalı’ya yüklü miktarda uyuşturucu madde girişi olduğu, maddenin kırsalda gömülerek muhafaza edildiği, torbacı tabir edilen sokak satıcıları aracılığı ile piyasaya arz edileceği yönünde istihbari bilgiye ulaşıldı. Yapılan geniş çaplı soruşturma sonrasında ‘Torbalı Harman Operasyonu’ adı verilen operasyonu başlatan ekipler çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 15 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında 12 kilo esrar,1 kilo skunk, 6 0gr metamfetamin, 25 gram sentetik esrar,14 tabanca , 6 tüfek ve çok sayıda mühimmata el koyuldu.

12 KİLO ESRAR

Operasyon şu şekilde gerçekleşti: 22 Eylül 2020 tarihinde  Bozköy Ormanlık alanda şahıslara ait olduğu değerlendirilen 12 kilo Esrar uyuşturucu maddesi elde edilmiştir. Örgüt üyeleri arasında menfaat çatışması sonrası birbirlerine karşı silahla saldırılarda bulunmaları üzerine şahıslar yakalanarak çok sayıda silah ve mühimmat elde edilmiştir. Konu ile ilgili soruşturmalar devam edince kapsam genişletildi. Ulaşılan  bilgiler ışığında 2020 yılı Kasım ayında  Manisa ilinden Suç Örgütü üyelerinden uyuşturucu madde almak için gelen 5 şahsın kırsalda suç örgütü mensupları tarafından alıkonularak paraları ve zati eşyalarını silah zoruyla gasp ettikleri ve işkenceye maruz tutuldukları duyumu üzerine  suç örgütünün faaliyetini sürdürdüğü bölge tespit edilerek yapılan operasyonda rehin alınan şahıslar kurtarılarak suç örgütü mensubu 8 şahıs ve çeşitli silah, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirilmiş. Şahıslardan altısı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


 

POLİSLE ÇATIŞTILAR

Devam etmekte olan soruşturma Narkotik Şube Müdürlüğünün yürütmüş olduğu dosya ile birleştirilerek yapılan teknik ve fiziki takipler sonucu operasyon daha da genişletildi. 2020 Aralık  ayı içerisinde suç örgütü üyelerinin kullanmış oldukları araç takip edilerek Beşikçioğlu mevkinde kıstırılmış, kovalamaca sonucu şahıslar resmi araçlara çarparak  zarar verdi. Durdurulan araç içerisindeki şahıslar silahla direnmeleri ve ateşle karşılık vermeleri üzerine şahıslardan biri çatışma sonucu etkisiz hale getirilerek yaralı olarak ele geçirildi. Yanında bulunan diğer şüpheli şahısla birlikte yüklü miktarda uyuşturucu maddesi ve kullanmış oldukları silahlara el konuldu. Sevk edilen her iki şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Genişletilen operasyon neticesinde ayrıca 8 şüpheli şahıs daha yakalanmış, bunlardan üçü daha çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

İŞTE OPERASYONUN RAKAMLARI

Torbalı Harman Operasyonu kapsamında Toplam 20 adreste arama yapılmış olup bu aramalarda; 12 kilo esrar,1 kilo skunk, 6 0gr metamfetamin, 25 gram sentetik esrar,14 tabanca , 6 tüfek ve çok sayıda mühimmata el konulurken, F.B., A.G., R.A., G.G., M.D., N.U., S.U., C.A., B.K., M.S., Y.B., G.A., A.K., N.K., M.B., isimli 15 şahıs tutuklanarak Cezaevine gönderildi. Polisin Torbalı genelinde uyuşturucu madde  ticareti yapan ve yaptıran şahıslara ve suç örgütlerine yönelik soruşturmaları devam etmektedir.